ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ

ο-συριζα-μαγνησίας-για-τα-επεισόδια-έξ-36321

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση στα όσα διαδραματίστηκαν προχθές έξω από την ΑΓΕΤ ρίχνοντας την ευθύνη στην αστυνομία για τα επεισόδια.

Ειδικότερα τονίζεται: «Η ρίψη δακρυγόνων από αστυνομικές δυνάμεις στον Βόλο εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, οι συλλήψεις και ο τραυματισμός πολιτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και κατέληξαν σε διαμαρτυρία στην πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, αποτελούν σχεδόν πρωτόγνωρα φαινόμενα για μια πόλη σαν την δική μας. Η χθεσινή βίαιη καταστολή της ειρηνικής πορείας με χρήση χημικών αποτελεί «μνημείο» κρατικής αυθαιρεσίας σε μια πόλη με παράδοση διαδηλώσεων που εξελίσσονται ειρηνικά χωρίς χρήση βίας από τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απόλυτη δυσανεξία απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, σε κάθε ειρηνική διαμαρτυρία, σε κάθε πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο επιλέγει να αντιμετωπίσει ειρηνικές πορείες είναι η βία των δακρυγόνων και των αναίτιων προσαγωγών.

Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής με το οποίο αντιμετωπίστηκε η ειρηνική κινητοποίηση πολιτών και φορέων της πόλης μας το απόγευμα του Σαββάτου, όπου η πόλη μας ως αργά θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη» με ΜΑΤ παρατεταγμένα σχεδόν σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί πολιτικά για το θέμα και να κινήσει τις διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν στην τιμωρία των υπεύθυνων για αυτό το κρούσμα κρατικού αυταρχισμού. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βέβαια, για την τύχη αυτής της απαίτησης. Οσα έγιναν ήταν η πολλοστή επιβεβαίωση σε πανελλαδικό επίπεδο πως απέναντι στους πολίτες και στα κινήματα τους βρίσκεται μια αυταρχική κυβέρνηση με αντιδημοκρατική νοοτροπία και βίαιες αντιδράσεις, που ξυπνούν άσχημες μνήμες».

Ανακοινώσεις για τα προχθεσινά επεισόδια στις οποίες αναπτύσσουν τη δική τους επιχειρηματολογία και καταγγέλλουν την αστυνομία για τα όσα διαδραματίστηκαν, εκδόθηκαν επίσης από το ΜέΡα25 και άλλες πολιτικές κινήσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα, που επίσης καταγγέλλουν «την αστυνομική βία που έρχεται να αντιμετωπίσει το κίνημα που αντιδρά στην ακραία, αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ» και επισημαίνει πως «η βία και η τρομοκρατία δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στον αγώνα για την υγεία μας και τη ζωή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου