ΤΟΠΙΚΑ

Κλείδωσε στο 42,88% για Κ. Αγοραστό ~ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

κλείδωσε-στο-4288-για-κ-αγοραστό-περιφερε-362989

Με μεγάλη απόσταση έναντι του «αντιπάλου» – έκπληξη στο δεύτερο γύρο Νίκου Τσιλιμίγκα

Στο 42,88% κλείδωσε, στο σύνολο των τμημάτων της Θεσσαλίας, το ποσοστό που έλαβε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός, με την κάλπη να αναδεικνύει σε μεγάλη απόσταση δεύτερο, με διαφορά 25,6%, τον υποψήφιο – έκπληξη των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλία Νίκο Τσιλιμίγκα, ο οποίος ανέτρεψε δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις που έφεραν ως φαβορί για το δεύτερο γύρο την Ηρώ Διώτη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε ο Κ. Αγοραστός στα Τρίκαλα. Εσπασε το φράγμα του 50%, με το ποσοστό του συνδυασμού του να κλειδώνει στο 53,17% και με τεράστια διαφορά 38,75 μονάδων από τον δεύτερο, Ν. Τσιλιμίγκα. Τρίτη η Ηρώ Διώτη, η οποία κατέγραψε στα Τρίκαλα το μικρότερο ποσοστό του συνδυασμού της (10,96%). Από το κάδρο των πέντε πρώτων στον ίδιο νομό απουσιάζει η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία λόγω εντοπιότητας εντοπίζεται στην πρώτη πεντάδα μόνο στο νομό Μαγνησίας, αλλά στην τέταρτη θέση με 11,66%.

Για τον Κ. Αγοραστό, ο δεύτερος καλύτερος ως προς τα αποτελέσματα για τον συνδυασμό του νομός ήταν η Καρδίτσα, όπου έλαβε 45,70%, με διαφορά 31,25% από τη δεύτερη, Ηρώ Διώτη (14,45%). Εκτός από την Καρδίτσα, η Ηρώ Διώτη πέρασε στη δεύτερη θέση στη Μαγνησία με 15,58%, όπου ο Κώστας Αγοραστός έλαβε 36,21%.

Στη Λάρισα, ο Κ. Αγοραστός έλαβε το τρίτο κατά σειρά καλύτερο αποτέλεσμα (39,64%), όπου ο Νίκος Τσιλιμίγκας πήρε το δικό του υψηλότερο αποτέλεσμα (23,03%). Σε όλους τους νομούς δηλαδή, ο Κώστας Αγοραστός έλαβε με μακρά ποσοστιαία απόσταση την πρώτη θέση, με τη δεύτερη θέση να μοιράζεται σε Ν. Τσιλιμίγκα (Λάρισα και Τρίκαλα) και Ηρώ Διώτη (Μαγνησία και Καρδίτσα).

Από 9,37% έως 11,73% κινήθηκε το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Βαγ. Μπούτα σε Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, παρουσιάζοντας το πιο χαμηλό ποσοστό στη Μαγνησία (8,67%). Μετά τον Κ. Αγοραστό, την Η. Διώτη, τον Ν. Τσιλιμίγκα και τη Μ. Χρυσοβελώνη, στην πέμπτη θέση στη Μαγνησία βρέθηκε ο Παν. Ηλιόπουλος με την Ελληνική Αυγή. Πρόκειται για το νομό της Θεσσαλίας, στον οποίο ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής έλαβε το υψηλότερο ποσοστό (8,79%). Το χαμηλότερο ποσοστό ο Π. Ηλιόπουλος έλαβε στα Τρίκαλα (4,81%).

Στη Μαγνησία

Σε επίπεδο Μαγνησία, ο Κ. Αγοραστός έλαβε στο δήμο Αλμυρό 49,08% με μεγάλο άνοιγμα από τον Ν. Τσιλιμίγκα, ο οποίος έλαβε 13,97% και την Ηρώ Διώτη να ακολουθεί με 11,92%. Τέταρτη θέση για τον Β. Μπούτα, πέμπτη για τον Π. Ηλιόπουλο και έκτη για τη Μ. Χρυσοβελώνη.

Στο δήμο Βόλου ο Κ. Αγοραστός έλαβε σαφές προβάδισμα (31,83%) έναντι της Η. Διώτη, η οποία έλαβε 17,62%, η οποία κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά του συνδυασμού της στη δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας. Ο Βόλος έδωσε την τρίτη θέση στη Μ. Χρυσοβελώνη (14,36%) και ακολούθησαν Ν. Τσιλιμίγκας (12,43%), Π. Ηλιόπουλος (8,91%) και Β. Μπούτας (8,82%).

Προβάδισμα και στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για τον Κ. Αγοραστό με 37,47%, όπου ο Ν. Τσιλιμίγκας κατέγραψε σε επίπεδο Μαγνησίας το δεύτερο κατά σειρά για τον συνδυασμό του καλύτερο αποτέλεσμα (17,08%). Ο ίδιος μέτρησε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στη Μαγνησία, στο δήμο Ρήγα Φεραίου (20,67%), όπου ο Κ. Αγοραστός έλαβε 47,30%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου