ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμάλωτοι πολέμου… οι ασθενείς

αιχμάλωτοι-πολέμου-οι-ασθενείς-36283

Την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα προκύψουν στη λειτουργία του Τμήματος αιμοκάθαρσης με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των νεφροπαθών απέδωσε χθες ο απερχόμενος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος έκανε ευθέως λόγο χθες για άμεσο κίνδυνο της ζωής των νεφροπαθών και έθεσε προ των ευθυνών τους τα μέλη του Δ.Σ του ΓΝΒ που με παρέμβασή τους ματαιώθηκε η συνεδρίαση με αποτέλεσμα -όπως είπε- να μην προχωρήσει η διαδικασία αγοράς φίλτρων για τους νεφροπαθείς. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα καθώς το θέμα άπτεται της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το απόθεμα των 130 φίλτρων στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝΒ επαρκεί μέχρι και αύριο Παρασκευή, ενώ εβδομαδιαίως χρειάζονται περίπου 360 φίλτρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι νεφροπαθείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα.

«Οι ασθενείς δυστυχώς είναι αιχμάλωτοι πολέμου» επεσήμανε ο απερχόμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου και απέδωσε στα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. που επέμεναν να μην είναι παρών ο ίδιος στη συνεδρίαση «μοχθηρία κατά των ασθενών που ξεπερνά κάθε όριο».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος επέμεινε και χθες ότι δεν ήταν δυνατόν να αυτοεξαιρεθεί από τη συνεδρίαση καθώς όπως τόνισε τα θέματα που ήταν να συζητηθούν ήταν πολύ σοβαρά και έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ αντικρούοντας το επιχείρημα των μελών που αντέδρασαν υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός μπορεί ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθεί από τη νέα διοίκηση και ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν θέματα που άπτονται της λειτουργίας των κλινικών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος, στη συνεδρίαση που ματαιώθηκε επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για την προμήθεια πέντε νέων μηχανημάτων στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που μετά από πρόταση του απερχόμενου Διοικητή θα κόστιζαν στο Νοσοκομείο 1.500 ευρώ (300 ευρώ έκαστο όταν η κανονική τους αξία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. «Μηχανήματα αξίας 20.000 ευρώ το καθένα στην ουσία θα δωρίζονταν στο Νοσοκομείο, αφού τα 1.500 είναι το κόστος εγκατάστασής τους από την εταιρία. Ενόχλησε επειδή η προσφορά της εταιρίας έγινε μετά από δική μου συνεννόηση και έρευνα αγοράς και αποδείχθηκε η οικονομικότερη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος, αποδοκιμάζοντας τη στάση των 4 μελών.

Εξάλλου στην ίδια συνεδρίαση σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Ζαχαρόπουλος επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για την έγκριση δαπάνης για την προμήθεια λυχνίας για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου κόστους 69.000 ευρώ προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και η οικονομική αιμορραγία των ταμείων προς ιδιωτικά κέντρα, αφού ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί τις τελευταίες μέρες και οι ασθενείς απευθύνονται για εξετάσεις σε ιδιώτες.

«Για μία ακόμη φορά διαπιστώνω τη διάβρωση του Νοσοκομείου από τις γνωστές συντεχνίες με αυτή την ενέργεια» επεσήμανε χθες ο κ. Ζαχαρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και επεσήμανε ότι δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση, διότι μέχρι την οριστική αποχώρησή του μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ για τη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ο ίδιος υπόλογος.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων του συμβουλίου περιλαμβάνονταν επίσης αποφάσεις για την αποκατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κ.Υ Σκιάθου, η λήψη απόφασης για την πληρωμή μισθωμάτων σε ιδιώτες αλλά και η προμήθεια διαφόρων υλικών για εγχειρήσεις της Οφθαλμολογικής κλινικής κ.α.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα μέλη που σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρόπουλο αντέδρασαν έντονα ζητώντας, κάτι που και έγινε τελικά, τη ματαίωση της συνεδρίασης ήταν Μαν. Κολέτσος, Φούλη Τσιώμου, Μιχ. Δικαιάκος και Δημ. Νταόπουλος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου