ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη της πολιτείας ζητούν οι τρίτεκνοι

στήριξη-της-πολιτείας-ζητούν-οι-τρίτε-362343

Eπανέρχεται το αίτημα για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τη διευκόλυνση των φοιτητών

Θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν πλήθος τρίτεκνων οικογενειών, με αιχμή του δόρατος τις μεταγραφές, τη φοιτητική στέγη και την έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έθεσε υπόψη του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη αντίστοιχα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα τέθηκαν επί τάπητος τα αιτήματα των τριτέκνων που απαιτούν επειγόντως λύση.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο των παραπάνω συναντήσεων, η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, γραμματέας ταυτόχρονα στο ΔΣ της πανελλήνιας ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι αφορούσαν κυρίως στους φοιτητές, που είναι παιδιά τρίτεκνων οικογενειών.

Μεταξύ άλλων υποβλήθηκε το αίτημα να δίνονται αναλογικά περισσότερα μόρια στους τρίτεκνους και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών να διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, αντί να μένουν εκτός βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. «Ζητάμε αναλογικότητα, γιατί προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι» είπε η κ. Βακουφτσή.

Δύο ζητήματα τέθηκαν, τέλος, υπόψη του υπουργού Ναυτιλίας και αφορούν στο θέμα των εισιτηρίων. Συγκεκριμένα η έκπτωση των εισιτηρίων για τους τρίτεκνους και παράλληλα να μετατίθενται στον τόπο συμφερόντων τους οι λιμενικοί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου