ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Να ενισχυθούν οικονομικά οι ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο φράγμα Παναγιώτικο

μαραβέγιας-να-ενισχυθούν-οικονομικά-362218

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη κατέθεσε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με την οποία ζητεί τηνοικονομική ενίσχυση από το κράτος των αρμόδιων ΟΤΑ (Δήμου Νοτίου Πηλίου και Περιφέρειας Θεσσαλίας) που διαχειρίζονται τα προβλήματα του φράγματος στο Παναγιώτικο και το αρδευτικό δίκτυο που συνδέεται με αυτό.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας, «Πρόκειται σύμφωνα με τους μηχανικούς των οικείων ΟΤΑ για σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης και συντήρησης που προϋποθέτουν την εκπόνηση πάνω από 10 ξεχωριστών μελετών και την εκτέλεση δύσκολων έργων, ειδικά για τη στεγανοποίηση του φράγματος. Στόχος είναι όχι μόνο η εξοικονόμηση νερού από τις διαρροές αλλά και η μεταφορά του πλεονάσματος σε καλλιέργειες του Ν. Πηλίου».

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μετά την κατάθεση της Ερώτησης στη Βουλή δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Τα ζητήματα του φράγματος στο Παναγιώτικο απασχολούν την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Όμως όπως δείχνουν και οι μετρήσεις του δήμου σημειώνεται μια σαφής αύξηση των διαρροών, η οποία με το πέρασμα του χρόνου θα καταστήσει –εκτός όλων των άλλων- την κρίσιμη αυτή υποδομή οικονομικά αναποτελεσματική.

Το νερό του ταμιευτήρα είναι πολύτιμη πηγή ανάπτυξης όχι μόνο της γεωργίας αλλά και εγγύηση για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής. Θα είμαι δίπλα στους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση για να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του φράγματος στο Παναγιώτικο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου