ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε το νήμα… της μετάδοσης των εκλογών

εσπασε-το-νήμα-της-μετάδοσης-των-εκλο-361979

Από το 305ο Ε.Τ. Ζαγοράς, το πρώτο τηλεγράφημα στις 8.00 μ.μ. στη Μαγνησία

Από το 305ο εκλογικό τμήμα Ζαγοράς ήταν το πρώτο τηλεγράφημα που έφτασε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, μία ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες και αφορούσε στην εκλογική αναμέτρηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Το «νήμα» του εκλογικού αποτελέσματος έκοψε χθες το 305ο εκλογικό τμήμα Ζαγοράς, καθώς από εκεί -λίγο μετά τις 8 το απόγευμα- στάλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας- Βορείων Σποράδων το πρώτο τηλεγράφημα με το εκλογικό αποτέλεσμα που αφορούσε τις Περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στο 305ο εκλογικό τμήμα Ζαγοράς, από τους 424 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ψήφισαν 261 άτομα , έγκυρα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν 251, άκυρα 7 και λευκά 3 (σύνολο 10).

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία», με υποψ. Περιφερειάρχη τον Ευστάθιο Ντούρο έλαβε 12 ψήφους, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με υπ. την Ηρώ Διώτη έλαβε 60 ψήφους, η «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» με υπ. τον Ευάγγελο Μπούτα έλαβε 65, η «Οικολογική Θεσσαλία Ανοιχτή Αλληλεγγύη Παρέμβαση» με υποψ. τον Νίκο Πουτσιάκα έλαβε 9 ψήφους, η «Θεσσαλία, η Γη μας» με υποψ. τη Μαρίνα Χρυσωβελώνη έλαβε 13 ψήφους, η «Συμμαχία Υπέρ τον Πολιτών» με υποψ. τον Κώστα Αγοραστό έλαβε 46, η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία», με υποψ, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο έλαβε 5 ψήφους και η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» με υποψ. τον Νικόλαο Τσιλιμίγκα έλαβε 41 ψήφους.

Ακολούθησε το δεύτερο εκλογικό αποτέλεσμα από το 353ο εκλογικό τμήμα Τρικερίου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, το οποίο επίσης αφορούσε τις Περιφερειακές εκλογές. Από 470 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 222 ενώ βρέθηκαν 207 έγκυρα ψηφοδέλτια και 9 άκυρα και 6 λευκά.

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» έλαβε 12 ψήφους, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»22, η «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» 8, η «Οικολογική Θεσσαλία Ανοιχτή Αλληλεγγύη» 5, η «Θεσσαλία, η Γη μας» έλαβε 13, η «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» έλαβε 103, η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» έλαβε 18 και τέλος η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» έλαβε 26 ψήφους.

Από το 353ο εκλογικό τμήμα Τρικερίου βγήκε επίσης το πρώτο αποτέλεσμα που αφορούσε και τις Δημοτικές Εκλογές. Στο τμήμα ψήφησαν 221 άτομα και βρέθηκαν 211 έγκυρα ψηφοδέλτια και 10 στο σύνολο άκυρα-λευκά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψ. δήμαρχο τον Νίκο Κατσαφούρη έλαβε 5 ψηφοδέλτια ο συνδυασμός «Νότιο Πήλιο: Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» με υποψ. δήμαρχο την Κατερίνα Τσερκέζη έλαβε 12 ψηφοδέλτια, ο σύνδεσμος «Ολοι Μαζί για το Νότιο Πήλιο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Βακούλα έλαβε 108 ψηφοδέλτια και ο συνδυασμός «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Φορτούνα έλαβε 86 ψηφοδέλτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου