ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη στα αζήτητα οι σοροί των δύο αδελφών

ακόμη-στα-αζήτητα-οι-σοροί-των-δύο-αδελ-361601

Ακαρπη η έρευνα για πλησιέστερους συγγενείς για τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια που «έφυγαν»

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου για τον εντοπισμό πλησιέστερων συγγενών για τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια, που ήταν μόνα στη ζωή, μόνα και στον θάνατο.

Οι δύο υπερήλικες, η γιαγιά 81 και ο παππούς 80 ετών, διακομίστηκαν στις 26 Αυγούστου στο Αχιλλοπούλειο μετά από κινητοποίηση της γειτονιάς, καθώς είχαν να δώσουν σημεία ζωής επί μέρες.

Ηταν εμφανώς υποσιτισμένοι και ταλαιπωρημένοι λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ την επομένη η γιαγιά υπέστη ανακοπή και εξέπνευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ο αδερφός της μη αντέχοντας την οδύνη εισήχθη στην Παθολογική με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα δύο αδέρφια πέθαναν με διαφορά δέκα ημερών στις 27 Αυγούστου και στις 5 Σεπτεμβρίου. Κανένας μέχρι σήμερα δεν τους αναζήτησε και οι σοροί τους παραμένουν στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου.

Η κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών α’ βαθμού. Για την υπόθεση η Αστυνομία είχε διατάξει για την γιαγιά διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Δυστυχώς, οι ηλικιωμένοι αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κανέναν συγγενή πρώτου βαθμού. Ζούσαν μόνοι στο σπίτι τους στον Βόλο. Ηταν εύποροι, αλλά δεν είχαν παιδιά, όπως και τα αδέρφια τους που είναι επίσης άτεκνα.

Η έρευνα συνεχίστηκε με σκοπό να εντοπισθούν πλησιέστεροι συγγενείς και σε αυτή την περίπτωση όμως οι έρευνες που διεξήχθησαν με τη βοήθεια της Αστυνομίας δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Αν και στην αρχή είχαν ενδείξεις ότι υπάρχουν άνθρωποι του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος που βρίσκονται όμως εκτός Βόλου, τελικά κανένας δεν επέδειξε ενδιαφέρον.

Μετά το άκαρπο των ερευνών το Αχιλλοπούλειο είναι υποχρεωμένο από την κείμενη νομοθεσία να αιτηθεί ταφή των δύο υπερηλίκων από τον δήμο απ’ όπου ήλκαν την καταγωγή τους οι θανόντες, εν προκειμένω από τον δήμο Αλμυρού.

Εάν εκπνεύσει διάστημα 40 ημερών οι σοροί δεν θα μπορούν να παραμείνουν άλλο στο Νοσοκομείο.

Επισημαίνεται ότι τα δύο αδέλφια ζούσαν στον Βόλο. Από τα στοιχεία έχει προκύψει ότι ήταν εύπορης οικονομικής κατάστασης.

Ωστόσο παρά την οικονομική επιφάνειά τους φαίνεται ότι δεν είχαν κάποιο άτομο για να τους βοηθά στην καθημερινότητά τους.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν μετά από κινητοποίηση των γειτόνων που ανησυχούσαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Η Αστυνομία είχε εντοπίσει τον παππού πεσμένο στο πάτωμα του σπιτιού, όπου βρισκόταν για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ η γιαγιά ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι αδύναμη να αντιδράσει λόγω άνοιας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου