ΤΟΠΙΚΑ

Αντικρουόμενα συναισθήματα

αντικρουόμενα-συναισθήματα-361517

Νωρίς – νωρίς οι πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Αχ. Μπέου

Με αντικρουόμενα συναισθήματα έγιναν δεκτά τα exitpollsγια το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Βόλου. Πανηγυρισμοί, απογοήτευση και εγκράτεια ως προς το τελικό αποτέλεσμα, διαδέχονταν το ένα το άλλο, από εκλογικό κέντρο σε εκλογικό κέντρο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανακοίνωση σαφής πρόκρισης στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών για τον Αχιλλέα Μπέο και μάλιστα με άνετο προβάδισμα από τον δεύτερο υποψήφιο, σηματοδότησε την έναρξη πρόωρων πανηγυρισμών στο εκλογικό του κέντρο. Δεκάδες κόσμου, κατέκλυσε το εσωτερικό των γραφείων και το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Γκλαβάνη.

Χαμόγελα και πανηγυρισμοί μεταξύ υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» συνέθεσαν το κλίμα, στο εκλογικό κέντρο του κ. Μπέου. Δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τη νίκη που προδιαγράφονταν για το συνδυασμό: «Οεο, οεο και η Λάρισα ψήφισε Αχιλλέα Μπέο», φώναζαν ρυθμικά φίλοι της παράταξης.

Εγκράτεια στο εκλογικό κέντρο του Μαργαρίτη Πατσιαντά, τον οποίο τα exitpollsήθελαν να κόβει δεύτερος το νήμα του τερματισμού κατά την πρώτη εκλογική Κυριακή. Η εκτίμηση που ήθελε το συνδυασμό «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» να έχει μικρή διαφορά από το συνδυασμό του Π. Σκοτινιώτη, προβλημάτισε τα στελέχη του συνδυασμού, που απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Απογοητευμένοι και σκυθρωποί οι συγκεντρωμένοι υποψήφιοι και φίλοι του συνδυασμού του Πάνου Σκοτινιώτη. Η διαφαινόμενη ήττα του συνδυασμού, που κατά τα exitpolls έμενε εκτός δεύτερου γύρου και το προβάδισμα του Αχιλλέα Μπέου, δημιούργησαν μεγάλο προβληματισμό και απογοήτευση.

Με στωικότητα υποδέχθηκαν τα exitpolls στο εκλογικό κέντρο του Μιχάλη Μιτζικού. Η απουσία του συνδυασμού από το δεύτερο γύρο των εκλογών -κατά τα ανεπίσημα αποτελέσματα- δεν επηρέασε το κλίμα στο κέντρο της «Δύναμης Βόλου», που περίμεναν την κάλπη να μιλήσει.

Για την Περιφέρεια

Ικανοποίηση και αισιοδοξία δημιούργησαν στα εκλογικά κέντρα των Κ. Αγοραστού και Ι. Τσιλιμίγκα στη Μαγνησία, τα exitpolls, που ήθελαν τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να περνά πρώτος στο δεύτερο γύρο των εκλογών και να ακολουθεί ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα.

Η διατήρηση των δυνάμεων του κ. Αγοραστού στη Μαγνησία με υποψήφια αντιπεριφερειάρχη τη Δωροθέα Κολυνδρίνη έγινε αποδεκτή με χαμόγελα ικανοποίησης από τα τοπικά στελέχη.

Αισιοδοξία και στο εκλογικό κέντρο με υποψήφια αντιπεριφερειάρχη τη Τζούλια Τσαλίκη. Στελέχη του συνδυασμού, δεν έκρυβαν τις προσδοκίες τους για την τελική νίκη τους στο δεύτερο γύρο, ελπίζοντας στη συσπείρωση μεγαλύτερων δυνάμεων απέναντι στο σημερινό Περιφερειάρχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου