ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθεια συγκρότησης «μετώπου» κατά Αχιλλέα Μπέου

προσπάθεια-συγκρότησης-μετώπου-κα-361077

ΑΠΟ Μ. ΠΑΤΣΙΑΝΤΑ ΚΑΙ Π. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ – ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΙΧ. ΜΙΤΖΙΚΟΣ, ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ ΑΠΟ ΑΠ. ΝΑΝΟ

Το σήμα της έναρξης του νέου αγώνα που ξεκινά ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στο Βόλο, δόθηκε χθες από νωρίς, με την ενσωμάτωση του 21,46% του εκλογικού αποτελέσματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η εικόνα που διαμορφώθηκε από τα πρώτα κιόλας συγκεντρωτικά αποτελέσματα, ήταν ξεκάθαρη και οδήγησαν τον απερχόμενο Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, σε δηλώσεις επί του αποτελέσματος. Ηταν ο ίδιος που αναφερόμενος στην πρόκριση στο δεύτερο γύρο του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» Μαργαρίτη Πατσιαντά, κάλεσε το δεύτερο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ευρείας, αυτοδιοικητικής, δημοκρατικής κοινωνικής συμμαχίας.

Το «γάντι» σήκωσε ο κ. Πατσιαντάς, απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης ενόψει του δεύτερου γύρου, στους ανθυποψηφίους του, Πάνο Σκοτινιώτη, Μιχάλη Μιτζικό και Απόστολο Νάνο. «Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Να μην αφήσουμε τον χυδαίο λαϊκισμό του Αχ. Μπέου να πάει τον Δήμο μας 100 χρόνια πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Οι «συμμαχίες» που διαφαίνονται ενόψει του β’ γύρου, δεν άφησαν αδιάφορο, τον κ. Αχιλλέα Μπέο, που αναδείχθηκε πρώτος και μάλιστα με άνετο προβάδισμα από τον κ. Πατσιαντά. «Ο κόσμος θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος. Και ο κόσμος δεν είναι πρόβατο», είπε χαρακτηριστικά.

Αχ. Μπέος: Τέλος στους επαγγελματίες της πολιτικής

Με τους παρευρισκόμενους στο εκλογικό του κέντρο να απελευθερώνουν λευκά περιστέρια, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Αχιλλέας Μπέος, που πέρασε πρώτος και με διαφορά στο β’ γύρο των εκλογών για το Δήμο Βόλου, ζήτησε από τους πολίτες να επιβεβαιώσουν τη νίκη.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι πολίτες έχουν τη βούληση να διώξουν ό,τι παλιό, φθαρμένο, γεμάτο αγκυλώσεις και κομματικές εξαρτήσεις από την πόλη του Βόλου και να υποδεχθούν έναν νέο, άφθαρτο, δημιουργικό και χωρίς καμία πολιτική εξάρτηση συνδυασμό. Αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να γυρίσουμε σελίδα στο Βόλο. Εξ’ αρχής η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά είχε ως στόχο να ενώσει κι όχι να διχάσει. Να αλλάξει η κατάσταση. Και αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος. Όχι τα κόμματα.

Ο κόσμος σήμερα (σ.σ. χθες) έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και είπε τέλος στους επαγγελματίες της πολιτικής. Εχουμε βεβαίως πολύ δουλειά ακόμη. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Την επόμενη Κυριακή περιμένω από τους πολίτες να επιβεβαιώσουν αυτή τη νίκη και να μην εγκρίνουν τις συμμαχίες. Ο κόσμος νομίζουν κάποιοι ότι είναι πρόβατο κι ότι τρώει κουτόχορτο. Αλλάξανε οι εποχές. Ο κόσμος θα αποφασίσει ποιος θα είναι Δήμαρχος κι όχι τα κόμματα», είπε ο κ. Μπέος.

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Κάλεσμα συνεργασίας

Κάλεσμα συνεργασίας στους Π. Σκοτινιώτη, Μιχ. Μιτζικό και Απ. Νάνο ενόψει της δεύτερης Κυριακής, απηύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης», Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που θα είναι ο δεύτερος μονομάχος της εκλογικής κάλπης.

Σήμερα είναι μια κρίσιμη στιγμή που μπορεί να γίνει η απαρχή μιας καινούργιας εποχής για το Δήμο και για ολόκληρη την χώρα. Για εμάς ο αγώνας για την δημοκρατία, με την δημοτική αρχή στο πλάι των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, θα τελειώσει την επόμενη Κυριακή. Θα αντισταθούμε μαζί με τους συμπολίτες μας στον σκοταδισμό, στους ανθρώπους της νύχτας, στους τζογαδόρους και στο σκοτεινό παρασκήνιο που τους υποστηρίζει. Είναι πολιτική μας ευθύνη να μην παραδώσουμε την πόλη και το μέλλον των παιδιών μας, στα χέρια τους. Εξίσου μεγάλη είναι η ευθύνη και των υπολοίπων αυτοδιοικητικών σχηματισμών, όπως και των πολιτών που τους υποστήριξαν. Πρέπει με βάση την αγάπη όλων για το συμφέρον της πόλης και το μέλλον της, όλοι οι συνδιεκδικητές Π. Σκοτινιώτης, Μ. ΜΙτζικός και Απ. Νάνος που δεν θα πάρουν μέρος στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής να βάλουν στην άκρη τις πικρίες που οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μπορεί να δημιούργησαν και να συσπειρωθούν δίπλα μας. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Να μην αφήσουμε τον χυδαίο λαϊκισμό του Αχ. Μπέου να πάει τον Δήμο μας 100 χρόνια πίσω. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε τέτοιες κρίσιμες και ιστορικές συνθήκες, το λευκό και το άκυρο αποτελούν υπεκφυγή, που μπορεί να αποβεί ολέθρια για το συμφέρον και το μέλλον της πόλης.

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της επόμενης πενταετίας. Ψηφίζουμε Δήμαρχο με ήθος εμπειρία και γνώση που θα οδηγήσει τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει. Τείνουμε χέρι φιλίας σε όλους, ο λαός του Βόλου με την μακρά δημοκρατική του παράδοση μπορεί να κλείσει τον δρόμο στους κάθε είδους αυτοκλήτους σωτήρες, και τα συμφέροντα που αυτοί υπηρετούν. Η νίκη θα είναι του Βολιώτικου λαού και της δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Π. Σκοτινιώτης: «Κάναμε έντιμο αγώνα»

«Κάναμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα», είπε εξάλλου έξω από το εκλογικό του κέντρο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης Πάμε Μπροστά», Π. Σκοτινιώτης, αφήνοντας αιχμές στους αντίπαλους συνδυασμούς ότι εκμεταλλεύτηκαν το θυμό της κοινωνίας για να εξαπολύσουν μονομέτωπο εναντίον της παράταξης αγώνα.

«Τελικά, ο θυμός κυριάρχησε. Το αποτέλεσμα είναι, σίγουρα, κάτω από τις προσδοκίες μας και το πολιτικό μήνυμα της λαϊκής ψήφου είναι σαφές.

Οι εκλογές στο Δήμο Βόλου, ωστόσο, τελειώνουν την ερχόμενη Κυριακή. Εμείς δε θα είμαστε, ούτε αμέτοχοι, ούτε ουδέτεροι. Συνεπείς στη μέχρι τώρα στάση μας και με τη δύναμη του ηθικού πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη γίνει ο Δήμος Βόλου το «μαύρο πρόβατο» πανελλαδικά. Ο κ. Πατσιαντάς ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, να αντιληφθεί ότι ο ισοπεδωτικός, μονομέτωπος αγώνας που έκανε εναντίον μας, τελικά τροφοδότησε το συνδυασμό του κ. Μπέου. Στο χέρι του είναι, να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια ευρεία, αυτοδιοικητική, δημοκρατική κοινωνική συμμαχία», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης.

Μιχ. Μιτζικός: «Συνεχίζουμε με σθένος»

Τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα από τη θέση που έταξε το συνδυασμό ο λαός, ανέλαβε ο επικεφαλής της «Δύναμη Βόλου», Μιχ. Μιτζικός, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει στο β’ γύρο. Για τη στάση του παρέπεμψε σε συνεδρίαση της ομάδας του, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Η Δύναμη Βόλου έδωσε έναν ωραίο, έντιμο και κυρίως καθαρό αγώνα, με αποκλειστικό σκοπό την προσφορά στην πόλη μας. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντήσαμε, με όρεξη και θέληση ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλης μας και θα τον συνεχίσουμε με σθένος μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε και ότι από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σταθεροί και αταλάντευτοι στις θέσεις και στις αξίες μας θα αγωνιστούμε με παρρησία για να πάμε την πόλη μας μπροστά όπως της αξίζει. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε το αντίθετο», σημείωσε.

Απ. Νάνος: «Να μη γίνει ο λαός συνένοχος»

Κάλεσμα στους δημότες να μην υποκύψουν στο δίλημμα του «λιγότερου κακού», απηύθυνε εξάλλου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Βόλου, Απόστολος Νάνος, δίνοντας… γραμμή για λευκό – άκυρο.

«Θεωρούμε σημαντική παρακαταθήκη ότι το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ στο Δήμο Βόλου έχει σαφή άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του 2012 τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά. Πρέπει αυτό το ρεύμα να δυναμώσει σημαντικά την ερχόμενη Κυριακή. Καλούμε όλους όσους δεν έκαναν το βήμα αυτή την Κυριακή, να προβληματιστούν.

Στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών θα μπει εκβιαστικά στις λαϊκές οικογένειες το δίλλημα του «λιγότερου κακού». Η απέχθεια για το αστικό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να καταλήξει στην ενίσχυση της Ν.Δ. που αποτελεί τον κύριο πυρήνα του ψηφοδελτίου του Αχ. Μπέου. Να μην μπει ο λαός στις συμπληγάδες ανάμεσα στον επιχειρηματία υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και στον μη επιχειρηματία υποστηρικτή της Ε.Ε. και των βάρβαρων στρατηγικών της. Το αντίθετο. Στις 25 Μάη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα σαφές και τρανταχτό μήνυμα στην Ε.Ε. και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να μην γίνουν συνένοχοι ψηφίζοντας ούτε τον έναν ούτε τον άλλο συνδυασμό στο β’ γύρο. Να βγάλουν ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Είναι δύναμη και ελπίδα τους», σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου