ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλέας Μπέος – Μαργαρίτης Πατσιαντάς

αχιλλέας-μπέος-μαργαρίτης-πατσιαντ-361066

Οι «μονομάχοι» της δεύτερης Κυριακής στο Δήμο Βόλου

Στο Δήμο Βόλου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων για την ερχόμενη Κυριακή που θα δοθεί «η μητέρα των μαχών» στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Αχιλλέας Μπέος και Μαργαρίτης Πατσιαντάς θα είναι το «δίδυμο» που θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο στο ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Hεικόνα στο Δήμο Βόλου ξεκαθάρισε από νωρίς το απόγευμα όσον αφορά το «δίδυμο» της δεύτερης Κυριακής για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σχετικά νωρίς έγιναν και οι δηλώσεις από «νικητές» και «ηττημένους».

Στα χαρακτηριστικά της εκλογικής αυτής αναμέτρησης, στην οποία τελικά επιβεβαιώθηκαν ως προς το αποτέλεσμα, οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν εξαρχής ότι στο Δήμο Βόλου είχε ένα προβάδισμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Αχ. Μπέος και ότι στο δεύτερο γύρο η εκλογική μάχη θα δοθεί με το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας» και το Μαργαρίτη Πατσιαντά που τριπλασίασε την εκλογική του επιρροή από το 2010.

Εκτός κούρσας και στην τρίτη θέση έμεινε με πολύ μεγάλη υποχώρηση της εκλογικής του δύναμης ο σημερινός δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» παρά τη «συμμαχία» τόσο με την αυτοδιοικητική παράταξη του πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια όσο και με στελέχη από τον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η επίσημη στήριξη της Ν.Δ. στο Μιχάλη Μιτζικό, έστω και τις δύο τελευταίες εβδομάδες και ενώ είχε προηγηθεί εναντίον του ένας ανηλεής πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος, λειτούργησε συσπειρωτικά για το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου» ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα ο κ. Μιτζικός έφτασε να βρίσκεται και στην τρίτη θέση αντιμετωπίζοντας «κατάματα» τόσο το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» όσο και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ είδε τα ποσοστά του στο Δήμο Βόλου να ψαλιδίζονται περισσότερο από 40% από τις δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ο κύριος αποδοχέας των ψήφων διαμαρτυρίας των πολιτών και δεν είχαν προηγηθεί φυσικά οι εθνικές εκλογές του 2012, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε ο βασικός «εκφραστής» της διαμαρτυρίας απέναντι σε πολιτικές του δικομματισμού.

Σε μία αντιστοίχιση με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το 2010 στο Δήμο Βόλου, στον πρώτο γύρο ο Πάνος Σκοτινιώτης είχε λάβει ποσοστό 37,89%, η κ. Ζ. Μακρή ποσοστό 35,93%, ο κ. Αποστόλης Νάνος ποσοστό 15,23% και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς 10,99%.

Στη Νέα Ιωνία το προβάδισμα ανήκει στην παράταξη του Μαργαρίτη Πατσιαντά και τους «Δρόμους Συνεργασίας και Ανατροπής» όπου η παράταξη του κ. Αχιλλέα Μπέου ήταν στη δεύτερη θέση, στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα του ενιαίου Δήμου Βόλου η παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με επικεφαλής τον κ. Μπέο κατείχε το προβάδισμα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα που δίνονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Στους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας

Στο δήμο Αλμυρού, σκληρή μάχη Βαγ. Χατζηκυριάκου – Δημ. Εσερίδη.

Στο δήμο Ρήγα Φεραίου, για 38 ψήφους πάνε σε δεύτερο γύρο Ελ. Λαΐτσου – Δημ. Νασίκας.

Στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο Π. Κουτσάφτης για λίγες ψήφους θα χρειαστεί και το δεύτερο γύρο με αντίπαλο τη Μ. Σαμαρά.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου ολονύκτιο θρίλερ, αλλά μάλλον Ν. Φορτούνας – Στ. Βακούλας πάνε δεύτερο γύρο.

Στο δήμο Σκιάθου Δ. Πρεβεζάνος και Μαν. Πασχάλης προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο.

Στο δήμο Σκοπέλου πέρασαν οι δύο πρώην δήμαρχοι Χρ. Βασιλούδης – Στ. Περίσσης.

Στο δήμο Αλοννήσου μονομαχούν την επόμενη Κυριακή Π. Βαφίνης και Π. Βλάϊκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου