ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή συντονισμού σε κάθε νομό από το ΚΙΝΑΛ    

επιτροπή-συντονισμού-σε-κάθε-νομό-από-360947

Με τους υπόλοιπους υποψηφίους φαίνεται ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την «κούρσα» διεκδίκησης της προεδρίας, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία της.

Επίσης τίποτα δεν αλλάζει και για την προθεσμία που έθεσε η αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) για να κατατεθούν οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται στη Μαγνησία να συγκεκριμενοποιηθεί πότε θα συγκροτηθεί σε κάθε νομό η επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των εκλογών.

Η απόφαση προβλέπει εκτός από τον γραμματέα της κάθε νομαρχιακής επιτροπής στο νέο «όργανο» να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων προέδρων.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα ενιαίο και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων με κατάταξη κατά αλφαβητική σειρά. Η εκλογή θα διεξαχθεί με πλειοψηφικό σύστημα σε δύο γύρους. Για να αναδειχθεί από τον πρώτο γύρο νικητής, θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50.0% συν μία (1) των έγκυρων ψήφων. Εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή (δηλαδή 12 Δεκεμβρίου) μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων και νικητής/νικήτρια θα ανακηρυχθεί αυτός/ή που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Στον δεύτερο γύρο, δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη/φίλοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία την πρώτη Κυριακή. Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση τού πρώτου γύρου. Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούν (ίδιο ή διαφορετικό με τον πρώτο γύρο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου