ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Προδρόμου

πανηγυρίζει-η-μονή-προδρόμου-360413

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στις λατρευτικές ακολουθίες που τελούνται σε μοναστήρια και ναούς

Την Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τιμά η Εκκλησία το Σάββατο 29 Αυγούστου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές: Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Αφετών, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, αύριο παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής αύριο στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών μεθαύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στην Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου, ο οποίος θα μιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου