ΤΟΠΙΚΑ

Ζάχος: «Να μετατραπούν σε ποδηλατόδρομοι οι σιδηροδρομικές γραμμές από Άναυρο μέχρι Αγριά»

ζάχος-να-μετατραπούν-σε-ποδηλατόδρο-360270

Προτάσεις και επερωτήσεις προώθησε ο αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Μπάμπης Ζάχος, προς την Δημοτική Αρχή.

«Στα πλαίσια της καλής κυκλοφοριακής κίνησης στην πόλη μας και ειδικά για τους δημότες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσον μετακίνησης είναι στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με άλλους φορείς που εμπλέκονται ( ΟΣΕ — ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ–ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ) να μετατραπεί το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών από Άναυρο μέχρι και την Αγριά σε ποδηλατοδρόμο (με τις κατάλληλες παρεμβάσεις φυσικά), έτσι ώστε και τον δικό τους χώρο να απολαμβάνουν οι ποδηλάτες και δεύτερον να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη διαδρομή και χωρίς να αλλοιωθεί η ιστορικότητα της.

Επιπλέον με την παραπάνω παρέμβαση θα απαλλαγεί και το παραλιακό μέτωπο από Αστέρια ως την είσοδο Αγριάς από τον κυματισμό που πολλές φορές προκαλεί τεράστια προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα».

Ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος μετά και το γκρέμισμα στο Δημίνη, ρωτάει, «στην Αγριά που σε αρκετές περιπτώσεις και οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί από το 2010 εν τούτοις δεν τα παραδίδουν, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το οξύ κυκλοφοριακό ζήτημα που ταλανίζει όλη τη περιοχή, έτσι ώστε να ανακουφισθούν οι κάτοικοι και να μην δοθεί η εντύπωση για δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός της έντονης δυσοσμίας από τα τέσσερα αντλιοστάσια και τα υπόγεια του αποχευτικού συστήματος στην Αγριά (Σουτραλί — Σταθμός –lidl–Αστέρια], τονίζοντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των περιοίκων και των περαστικών, ζητώντας την μέριμνα από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΜΒ για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου