ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζονται αύριο οι εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

εγκαινιάζονται-αύριο-οι-εγκαταστάσε-360014

Σημαντικό έργο αναπτύσσει η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου επί σειρά ετών, με υπηρεσίες υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών σε 75 παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικά, κινητικά, είτε εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού. Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες αποτέλεσαν την αφορμή, αλλά και την αφετηρία για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του τοπικού παραρτήματος από την Παιδόπολη της Αγριάς σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον αστικό ιστό της πόλης, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται αύριο στις 10.30 το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η μεταφορά του τοπικού παραρτήματος από την Παιδόπολη της Αγριάς στην οδό Φερών 67 στον Βόλο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα αποτέλεσαν τροχοπέδη σε όλους τους τομείς, εντούτοις η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου συνέχισε απρόσκοπτα το έργο της, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε γονείς και παιδιά.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, με τους επικεφαλής της προσπάθειας να αναφέρονται με έμφαση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που δίνει ώθηση στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Παράλληλα έγινε αναφορά στο νέο πρόγραμμα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου που αφορά σε υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και παιδιά, με την προοπτική να διευρυνθεί και σε ενήλικες το καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΕΛΕΠΑΠ της Αθήνας.

Με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων αύριο, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χάρης Σιούρας αναφέρθηκε στους στόχους και τις προσπάθειες ετών, με φόντο το μέλλον και όσα τίθενται σε προτεραιότητα. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος, το τοπικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1998 και καλύπτει τις ανάγκες πολλών παιδιών από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, επισημαίνοντας, παράλληλα, τη σημασία του προγράμματος έγκαιρης παρέμβασης. «Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου προσφέρει ασφαλές περιβάλλον για τις θεραπείες των παιδιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σιούρας, για να τονίσει, παράλληλα, τη σημασία του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας, που δίνει τη δυνατότητα με ένα κλικ να υποστηρίζεται η θεραπεία των παιδιών.

Παίρνοντας τον λόγο η δρ. Ελένη Σκουτέλη παιδονευρολόγος και πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας επεσήμανε ότι η ΕΛΕΠΑΠ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1937, αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά με «ιδιαίτερες ανάγκες», εξασφαλίζοντας «λειτουργικό μέλλον».

Στη συνέχεια η πρόεδρος αναφέρθηκε στο τμήμα πρώιμης παρέμβασης βρεφών που λειτουργεί από το 2011 και προλαμβάνει εγκεφαλικές βλάβες σε μεγάλο βαθμό, «με σωστό θεραπευτικό πρόγραμμα» όπως υπογράμμισε. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, που αφορά σε εφήβους και ενήλικες που λειτουργεί στην Αθήνα και τόνισε ότι στόχος είναι να υλοποιείται και στο παράρτημα του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου