ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Περιφέρειας και Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης

συνεργασία-περιφέρειας-και-διεύθυνσ-359479

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη, επισκέφθηκε στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στον Βόλο, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύζος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο προσωπικού κ. Σκούθρα, με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδική αναφορά έγινε για τη μεταφορά των μαθητών, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον κ. Πολύζο να επιβραβεύει με θετικά σχόλια τόσο την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, όσο και την αρμόδια Υπηρεσία, τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕΜΣ, για όλες τις έγκαιρες ενέργειες και διαδικασίες στις οποίες προέβησαν και δεν έχουν δημιουργηθεί θέματα με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Νομού.

Όπως ανέφερε σχετικά και η κ. Κολυνδρίνη η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γίνεται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία και με συμβάσεις, ακριβώς όπως ίσχυαν στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους. «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολύζος υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την παραχώρηση ιδιόκτητου κτιρίου της Περιφέρειας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κάτι που συνετέλεσε σημαντικά στη μείωση των δαπανών. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη δεσμεύτηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του εν λόγω κτιρίου.

Τέλος συζητήθηκε μια σειρά δράσεων που θα αναλάβουν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν με τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, με αντικείμενο φυσικά την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου