ΤΟΠΙΚΑ

Στα πράσα ο «ποντικός» που άνοιγε ΙΧ στον Βόλο    

στα-πράσα-ο-ποντικός-που-άνοιγε-ιχ-στ-358924

Στην εξιχνίαση 3 κλοπών στον Βόλο προχώρησε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία ερευνούσε εδώ και περίπου έναν μήνα περίεργες κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα πολιτών στον Βόλο.

Ο δράστης είναι 49χρονος από την Αλγερία και ήρθε στην πόλη από την Αθήνα για… «χρυσές δουλειές».

Απασχολούσε με διάφορους τρόπους τους ιδιοκτήτες οχημάτων, προκαλώντας ακόμη και φθορές στα ελαστικά των ΙΧ και στη συνέχεια άρπαζε ό, τι χρήσιμο αντικείμενο έβρισκε από το εσωτερικό των οχημάτων τους.

Ομως, η Αστυνομία κατάφερε να προχωρήσει στην ταυτοποίηση του δράστη. Ελαβε πολλές καταθέσεις και αναζήτησε βιντεοληπτικό υλικό από επιχειρήσεις στα σημεία των κλοπών, που «κάρφωσε» τον δράστη.

Οπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, ο 49χρονος το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο του Βόλου, αφού απασχόλησε 41χρονο Κινέζο τη στιγμή που είχε σταθμεύσει Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, κατόρθωσε να αφαιρέσει από το εσωτερικό του οχήματος έναν σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ και των -1.000- δολαρίων Η.Π.Α., καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και προσωπικά έγγραφα.

Την άλλη μέρα έδρασε σε χώρο πολυκαταστημάτων της πόλης.

Προξένησε φθορά σε ελαστικό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας την απασχόληση του 46χρονου οδηγού του με την αντικατάστασή του, κατόρθωσε να αφαιρέσει από το εσωτερικό του οχήματος μία τσάντα που περιείχε το ποσό των 4.000- ευρώ, τραπεζικές κάρτες και προσωπικό έγγραφο.

Τέλος, «επανεμφανίστηκε» στις 21 Σεπτεμβρίου και πάλι σε κεντρικό σημείο της πόλης, αφαίρεσε από το εσωτερικό ανασφάλιστου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου ένα τσαντάκι που περιείχε το ποσό των 370 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Οι αφαιρεθείσες τσάντες, με το περιεχόμενό τους εκτός των χρηματικών ποσών, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου