ΤΟΠΙΚΑ

Κατασχετήρια σε μηχανικούς ~ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

κατασχετήρια-σε-μηχανικούς-παρεμβασ-358818

Οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό, ενώ αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης

Την ακύρωση του Νόμου για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ώστε να μη γίνουν αποστολές ειδοποιητηρίων – κατασχετηρίων από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στους μηχανικούς ζητούν από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ελλάδος, Χρήστο Σπίρτζη, ο πρόεδρος του περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου και η γεν. γραμματέας Βίκυ Μήτρου.

Σε επιστολή τους τονίζουν ότι το ΤΕΕ Ελλάδος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, ώστε «να σταματήσουν αυτές οι διαδικασίες που πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο των μηχανικών».

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Mε έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ έχει ξεκινήσει την επιβολή αυξήσεων στις ασφαλιστικές μας εισφορές από 1 Μαΐου 2014, ενώ ήδη έχει αρχίσει αποστολή των στοιχείων οφειλετών μηχανικών, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, για αναδρομικές οφειλές τους από την 1 Ιουλίου 2011.

Είναι απαράδεκτο ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, οι οποίες έδωσαν παράταση πληρωμής χωρίς αυξήσεις μέχρι 31 Αυγούστου 2013, με δικές του αποφάσεις να οδηγεί σε αφανισμό και αφαίμαξη τους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν πλέον ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης, όπως γνωρίζουμε όλοι μας».

Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών

Εξάλλου παρέμβαση για τις εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών έκαναν οι κ. κ. Αναγνώστου, Μήτρου. Σε έγγραφό τους προς τον κ. Σπίρτζη εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη διενέργεια των εξετάσεων για τους διπλωματούχους μηχανικούς καθώς «θεωρούν ότι πρόκειται για υποβάθμιση των πτυχίων τους και εξομοίωσή τους με τα ΤΕΙ και τα κολλέγια».

Επιπλέον ζητούν να προχωρήσει το ΤΕΕ Ελλάδος στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι μηχανικοί να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο παράβολο για την άσκηση του επαγγέλματος του επιθεωρητή.

Το ετήσιο παράβολοστην παρούσα συγκυρία, εξηγούν, είναι υπέρογκο και δεν έχει νόημα πέρα από αυτό της φοροεισπρακτικής λογικής.Επιπλέον, όπως σημειώνουν, «δημιουργείται θέμα στους μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξετάσεις καθώς πολλοί από αυτούς έχουν σε εξέλιξη ενεργειακές επιθεωρήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως το Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου