ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά από χθες τα σχολεία λόγω εκλογών

κλειστά-από-χθες-τα-σχολεία-λόγω-εκλογ-358795

Οι σχολικές αίθουσες διαμορφώνονται για να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα

Μίνι… διακοπές λίγο πριν την έναρξη των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων στα σχολεία της Μαγνησίας. Από χθες το σύνολο των σχολικών μονάδων έκλεισαν για τις ανάγκες διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 18ης Μαΐου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Τρίτη και την Τετάρτη 21 Μαΐου, ουσιαστικά ολοκληρώνονται τα μαθήματα του σχολικού έτους, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές (29/5) και πανελλαδικές εξετάσεις (28/5).

Από χθες έως και τη Δευτέρα 19 Μαΐου, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις για να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μολονότι δεν λειτουργούν εκλογικά τμήματα στο σύνολο των σχολείων, τα «λουκέτα» ήταν καθολικά, με μαθητές και εκπαιδευτικούς, να έχουν μπροστά τους ένα γεμάτο τετραήμερο ξεκούρασης.

Ειδικά συνεργεία, ξεκίνησαν από χθες τις προετοιμασίες διαμόρφωσης των χώρων στις σχολικές αίθουσες, όπου τους εκλογείς θα υποδεχθούν οι δικαστικοί επιμελητές και οι εφορευτικές επιτροπές. Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθούν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα στηθούν παραβάν και κάλπες.

Συνολικά τα σχολεία θα χάσουν τέσσερις ημέρες μαθημάτων και εξετάσεων λόγω εκλογών, αφού η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και το επόμενο τετραήμερο από 23 έως 26 Μαΐου για τις ανάγκες των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Παρέλαση υποψηφίων

Στο μεταξύ, «παρέλαση»… υποψηφίων από τα σχολεία του νομού, καταγράφτηκε το τελευταίο διάστημα.

Τα γραφεία δασκάλων και καθηγητών έγιναν… πόλος έλξης εκατοντάδων υποψηφίων, που φρόντισαν να περάσουν και να συζητήσουν με τον εκπαιδευτικό κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μοίρασαν και το απαραίτητο εκλογικό υλικό, κάρτες, φυλλάδια και τις τελευταίες ημέρες και τα απαραίτητα «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου