ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες ζήτησαν εξαίρεση ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

εκατοντάδες-ζήτησαν-εξαίρεση-απο-τισ-358708

Στάλθηκαν κλήσεις με λάθη σε διευθύνσεις αλλά και προς «ανύπαρκτα πρόσωπα» – Αντίθετα η λίστα με τα κωλύματα των κληθέντων είναι μεγάλη…

Εκατοντάδες άτομα από το Νομό Μαγνησίας, έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες και μέχρι χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου, για να εξαιρεθούν από τα καθήκοντά τους ως εφορευτικά μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου τόσο για τις Δημοτικές Εκλογές όσο και για τις Ευρωεκλογές.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ένας στους δύο, από αυτούς που κλήθηκαν, ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία για διάφορους λόγους και κωλύματα. Μεταξύ των περιπτώσεων που ανέφεραν κώλυμα -να αναλάβουν καθήκοντα- υπήρχαν περιπτώσεις π.χ. ιεροψάλτη, μητέρας μωρών, ατόμων που έχουν κληθεί σε προηγούμενες εκλογές κ.α.

Μάλιστα εξαιτίας της μεγάλης αποχής κληθέντων εφορευτικών μελών, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση καλώντας νέα άτομα να οριστούν εφορευτικά μέλη.

Σε λάθος διευθύνσεις

Λάθη και παραλείψεις… δεν έλειψαν όμως και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου καθώς στάλθηκαν κλήσεις προς άτομα που δεν αντιστοιχούσε η διεύθυνση κατοικίας αλλά και προς ανύπαρκτα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα στάλθηκε κλήση σε άτομο που κατοικεί μόνιμα σε πόλη του εξωτερικού ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις στάλθηκαν κλήσεις προς άτομα στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, τα οποία έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα πιο περίεργα λάθη … όμως ήταν οι κλήσεις προς «άγνωστα πρόσωπα» όπως τα χαρακτήρισε συγκεκριμένα υπάλληλος του Πρωτοδικείου Βόλου.

Στις παραπάνω περιπτώσεις η διεύθυνση οικίας στους φακέλους ήταν σωστή ωστόσο το άτομο που καλούνταν για μέλος εφορευτικής επιτροπής δεν έμενε στο συγκεκριμένο σπίτι και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε καν άτομο με το συγκεκριμένο όνομα.

«Επαγγελματίας» μέλος

Πολλές διαμαρτυρίες υπάρχουν επίσης από άτομα που καλούνται επανειλημμένα σε κάθε είδος εκλογικής διαδικασίας, να μετέχουν ως εφορευτικά μέλη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Θ.Γ. ο οποίος όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έχει κληθεί τουλάχιστον 7-8 φορές ως μέλος εφορευτικής επιτροπής, σε παλαιότερες εκλογές. Μάλιστα όπως τόνισε σε ορισμένες περιπτώσεις είχε κληθεί ως εφορευτικό μέλος και η σύζυγός του.

Οπως αναφέρει ο ίδιος όμως στις τελευταίες εκλογές που συμμετείχε ως εφορευτικό μέλος, τον περίμενε μια «δυσάρεστη έκπληξη» όταν διαπίστωσε ότι τα τρία εφορευτικά μέλη του εκλογικού τμήματος που συμμετείχε βρίσκονταν στις τρεις πρώτες θέσεις του εκλογικού καταλόγου του εκλογικού τμήματος ενώ το τέταρτο εφορευτικό μέλος, ήταν εγγεγραμμένο στη πρώτη θέση της δεύτερης σελίδας του εκλογικού καταλόγου του τμήματος.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση ο κ. Θ.Γ. -όπως αναφέρει -αρνήθηκε να μετέχει ξανά ως εφορευτικό μέλος σε εκλογικές διαδικασίες καθώς διαπίστωσε ότι η επιλογή των μελών δεν είναι τυχαία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου