ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού

ξεκίνησε-η-κατασκευή-του-αποχετευτικ-358612

Στη δημοτική ενότητα Ιωλκού, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής ενός ακόμη έργου κορυφαίας περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας για τον ενιαίο Δήμο Βόλου και ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού. Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικής δαπάνης 2.013.573,80 € (πλέον ΦΠΑ), με το οποίο επιτυγχάνεται η συλλογή και διάθεση των ακαθάρτων των οικισμών του πρώην Δήμου Ιωλκού στους υφιστάμενους αγωγούς ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Ηδη έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία η οποία τοποθέτησε τις προβλεπόμενες από το νόμο πινακίδες προβολής του έργου και παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων με την καταβολή τέλους στο Δήμο. Οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι βρίσκονται στον Αγιο Ονούφριο, απ’ όπου ξεκινά το έργο και στη θέση Πλάι Ανω Βόλου. Ηδη τα Τοπικά Συμβούλια έχουν γνωμοδοτήσει θετικά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται μηχανήματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή του έργου θα απασχοληθεί σημαντικός αριθμός εργατοτεχνικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί εντός προθεσμίας 14 μηνών. Πέραν του συγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου έργου, θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑΜΒ και το συνοδό έργο που αφορά τις διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων, συνολικής δαπάνης 1.235.554 (πλέον ΦΠΑ), το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Πλάϊ» Ανω Βόλου, συνολικής δαπάνης 44.590,00 €, από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου. Καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος από κατολισθήσεις και αγριόχορτα και τοποθετούνται σιδερένιοι πάσσαλοι για την περίφραξη. Το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου