ΤΟΠΙΚΑ

Αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα

αναβιώνουν-παραδοσιακά-έθιμα-357811

Με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου Περιοχής Ψυγείων Αγριάς

Ζωντανή κρατούν την παράδοση τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Περιοχής Ψυγείων Αγριάς, τα οποία δίνουν δυναμικό «παρών» στην αναβίωση των τοπικών εθίμων του Αη Γιάννη.

Γυναίκες του Συλλόγου παρασκεύασαν τη φάβα που θα διανεμήθηκε χθες το απόγευμα, μετά την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, το οποίο βρίσκεται στη θέση Βροχιά, στο δρόμο προς Αγιο Λαυρέντιο. Το συγκεκριμένο έθιμο αναβιώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Συλλόγου, ο οποίος τελεί παράλληλα αρτοκλασία.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, αναβιώνει για ενδέκατη χρονιά το πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην ακτή Μπαρμπα-Θωμά, στο χώρο της αμμουδιάς.

Το ίδιο πανηγύρι είχε καθιερωθεί πολλά χρόνια πριν, από τους ιδιοκτήτες των παλιών καταστημάτων που υπήρχαν στο Σουτραλί της Αγριάς, τη δεκαετία του ’50, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Το ίδιο πανηγύρι αναβιώνει, όπως προαναφέρθηκε, τα έντεκα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου, ο οποίος αναπτύσσει πολυεπίπεδη δράση, με τη συνδρομή και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε περισσότερες από 40 άπορες οικογένειες που διαμένουν στην Αγριά και τη γύρω περιοχή, ενώ παράλληλα διανέμονται ρούχα, σε όσους έχουν ανάγκη.

«Προσπαθούμε, μέσα από όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τον κόσμο, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι έχουμε ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις προσπάθειές μας» όπως αναφέρει ο Ιδομενέας Κασσαβέτης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Οσοι έχουν ανάγκη από ρούχα, μπορούν να απευθύνονται στη Νίκη Κοντογιάννη, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2428092450, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του Συλλόγου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου