ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται Γυμνάσιο στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων

ιδρύεται-γυμνάσιο-στο-ιδρυμα-αγωγής-α-357718

Χώρους για τη στέγαση του νέου σχολείου εντός του ιδρύματος αναζητά η αντιδήμαρχος Παιδείας

Μάχη με το χρόνο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι χώροι για τη λειτουργία από το νέο σχολικό έτος Γυμνασίου, στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, καλείται να δώσει η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Σύμφωνα με την ίδια, με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε από τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει στους κόλπους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και Γυμνάσιο. Ηδη στο Ιδρυμα λειτουργεί δημοτικό σχολείο.

Προχθές, η κ. Τοκαλή – Μποντού, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, προκειμένου να χωροθετηθούν οι αίθουσες όπου θα γίνονται τα μαθήματα στο πλαίσιο λειτουργίας του Γυμνασίου.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε χώροι δεν υπάρχουν και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, το πρόβλημα ενδεχομένως να λυθεί με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στο χώρο του προαυλίου.

Το θέμα θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα, σε νέα επίσκεψη που θα κάνει στο ίδρυμα, δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση λειτουργίας Γυμνασίου είναι μία θετική εξέλιξη. Μόνο με την παιδεία μπορούμε να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα», ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου