ΤΟΠΙΚΑ

Στα «κάγκελα» επαγγελματίες στον Βόλο

στα-κάγκελα-επαγγελματίες-στον-βόλ-357470

Χωρίς ρεύμα θα παραμείνει σήμερα το κέντρο της πόλης του Βόλου, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η προγραμματισμένη διακοπή ή αλλιώς το προαναγγελθέν μπλακ άουτ, μεταξύ των οδών Σπυρίδη – Ιάσονος – Γκλαβάνη – Κουμουνδούρου – Κονταράτου – 28ης Οκτωβρίου προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις κυρίως στους επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης, που δραστηριοποιούνται γύρω από το κέντρο.

«Μία Κυριακή περιμένουμε να δουλέψουμε και μένουμε επί ξύλου κρεμάμενοι. Με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η σημερινή μέρα;», αναρωτιούνται καταστηματάρχες εκφράζοντας τη δυσφορία τους, διότι χωρίς ρεύμα όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους και να εξυπηρετούνται οι θαμώνες.

Καφέ, εστιατόρια, τσιπουράδικα, take away και άλλες επιχειρήσεις εστίασης για περίπου εννιά ώρες μπαίνουν σε αγρανάπαυση…

Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έδωσαν τη δική τους εξήγηση. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι τεχνικοί ο ΔΕΔΔΗΕ σχεδιάζει σήμερα μία επιχείρηση «μαμούθ», προκειμένου να προχωρήσει σε σημαντικές εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού υποσταθμού της ΔΕΗ στην οδό Γκλαβάνη, από όπου τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα ένα μεγάλο κομμάτι του Βόλου.

Η επιλογή να γίνουν αυτές οι εργασίες Κυριακή δεν έγινε «ελαφρά τη καρδία», όπως λένε. «Αν προχωρούσαμε σε πολύωρη διακοπή καθημερινή θα παρέλυε το κέντρο του Βόλου. Ολη η αγορά θα νέκρωνε», σημειώνουν. Ετσι επιλέχτηκε το «μη χείρον βέλτιστον».

Για τις εκτεταμένες εργασίες που θα γίνουν θα επιστρατευθούν μέχρι και γερανοί, προκειμένου το συνεργείο των τεχνικών να μπορέσει να δουλέψει. Ο υποσταθμός της Γκλαβάνη χρήζει αναβάθμισης προκειμένου να μπορεί να «αντέχει» τη μεγάλη ζήτηση σε ρεύμα που καταγράφεται γύρω από τα οικοδομικά τετράγωνα που πλέον δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις εστίασης.

«Οι ανάγκες για τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να παρέμβουμε προκειμένου να μην προκαλούνται άλλη φορά προβλήματα, όπως πρόσφατα», εξηγούσαν οι ίδιες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή το πολύωρο μπλακ άουτ του προηγούμενου Σαββάτου, όταν στον συγκεκριμένο σταθμό εντοπίστηκε μεγάλη βλάβη στο δίκτυο με αποτέλεσμα να βυθιστεί στα σκοτάδια για περίπου τέσσερις ώρες ένα μεγάλο κομμάτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

«Κατανοούμε τις αντιδράσεις, συμμεριζόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών, όμως πιστεύουμε ότι προέχει να γίνει αυτή η παρέμβαση για να μην ταλαιπωρηθούν ξανά στο μέλλον», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου