ΤΟΠΙΚΑ

Η «Λαϊκή Ενότητα» στοχεύει στην εκλογή και των δύο στελεχών της

η-λαϊκή-ενότητα-στοχεύει-στην-εκλογ-356913

Στη μεγιστοποίηση της δυναμικής της και στην αξιοποίηση των στελεχών της στοχεύει η «Λαϊκή Ενότητα» και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει δύο σενάρια για τις βουλευτικές λίστες του Σεπτέμβρη.

Το …παλιότερο σενάριο, θέλει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον της Λαϊκής Ενότητας Κώστα Δελημήτρο να τοποθετείται την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία με στόχο την εκλογή του, εφόσον το πανελλαδικό αποτέλεσμα του κόμματος ξεπεράσει το 6,5%.

Αντίστοιχα περίπου ποσοστά δίνουν στη «Λαϊκή Ενότητα» και οι πρώην σύντροφοί τους που παρέμειναν στον Μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και προσβλέπουν στην εκλογή τριών βουλευτών τους στη Μαγνησία.

Στην προοπτική της εκλογής ενός βουλευτή στη Μαγνησία για τη «Λαϊκή Ενότητα», εξετάζεται κι ένα δεύτερο σενάριο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν ο Κώστας Δελημήτρος να κληθεί από τον Παν. Λαφαζάνη να ενισχύσει το κόμμα σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αττικής με εξασφαλισμένη εκλογή λόγω της λίστας.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξετάζεται η περίπτωση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την κεντρική πολιτική σκηνή και τις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οποια κι αν είναι η τελική απόφαση για τον πρώτο στη λίστα της Μαγνησίας, το σίγουρο είναι ότι αυτή θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρώην στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα με ομαδική δήλωση παραίτησης και μετακίνησης στη «Λαϊκή Ενότητα».

Στις προτεραιότητες των στελεχών που συνθέτουν τον πυρήνα της «Λαϊκής Ενότητας» στη Μαγνησία, είναι η διαμόρφωση εντός υποτυπώδους έστω κομματικού οργάνου με τη μορφή προσωρινής επιτροπής και η διαμόρφωση του χώρου που θα στεγάσει την οργάνωση και θα αποτελέσει και εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Ενότητας» σε κεντρικό σημείο του Βόλου.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου