ΤΟΠΙΚΑ

Χώρος αναψυχής το πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Ν. Ιωνία

χώρος-αναψυχής-το-πρώην-καφενείο-του-355925

Σε νέα πλατεία και χώρο αναψυχής διαμορφώνεται το πρώην «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 108.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στη εγκεκριμένη Στρατηγική Β.Α.Α. Δήμου Βόλου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόλου. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εργασίες διαμόρφωσης ακίνητου εμβαδού 490,20 m2, σε υπαίθριο δημόσιο χώρο στη Νέα Ιωνία και σε ακτίνα 500 μέτρων από το κέντρο της Νέας Ιωνίας και τον άξονα σύνδεσής της με το κέντρο του Βόλου. Ο προς διαμόρφωση χώρος περικλείεται από τις οδούς Μαιάνδρου, Καισαρείας και Ρωμανού, ενώ η ανατολική του πλευρά σε όλο το μήκος της συνορεύει με μεσοτοιχία άλλης ιδιοκτησίας.

Εντός του οικοπέδου, βρίσκονται δύο κτίσματα: ένα κτίριο κατοικίας 77,73 τ.μ. και ένα κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου» εμβαδού 113,80τμ. Τα κτίρια αυτά μαζί με την υφιστάμενη περίφραξη θα κατεδαφιστούν και στο κενό οικόπεδο θα διαμορφωθεί ένας υπαίθριος χώρος αστικού χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε αναπλάσεις χώρων στις οποίες διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης. Πρόκειται για σημαντικά έργα, έργα ουσίας, που αλλάζουν την όψη των γειτονιών του Βόλου και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας. Παράλληλα με τα έργα αυτά διαχέονται κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου