ΤΟΠΙΚΑ

Στην εκδήλωση «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στην Αθήνα η Δωροθέα Κολυνδρίνη

στην-εκδήλωση-η-πανθεσσαλική-στέγη-355515

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη παρευρέθηκε χθες Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στα πλαίσια των δράσεών της και με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση τιμώντας για πρώτη φορά στην Αττική τον «Άγιο» των Γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Παρουσία του Προέδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφ. Κούτρα και των λοιπών εκπροσώπων των θεσσαλικών σωματίων της Αττικής τελέσθηκε αρχικά αρτοκλασία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) στα Άνω Πατήσια. Στη συνέχεια ακολούθησε η τιμητική εκδήλωση στην Πλατεία Παπαδιαμάντη, με κεντρικό ομιλητή το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής κ. Γεωργίου Δημόπουλου.

Στο χαιρετισμό στης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων εξήρε το έργο της Πανθεσσαλικής Στέγης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να βρίσκομαι κοντά σας όποτε μου δοθεί η ευκαιρία σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη Θεσσαλία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πρόοδο σε κάθε δραστηριότητα σας εκτός των στενών ορίων της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στην Αττική. Με τις πρωτοβουλίες και τα έργα σας είστε άξιοι πρεσβευτές της Θεσσαλίας στην Αθήνα πρωταγωνιστώντας στην οικονομία της Χώρας, στις Τέχνες και στα Γράμματα, διατηρώντας παράλληλα, ζωντανή την πλούσια παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα μας».

Στη συνέχεια της ομιλία της εξέφρασε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη για την απόφασή της Ομοσπονδίας να τιμήσει στις φετινές εκδηλώσεις τον «Άγιο των Γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην ομώνυμη πλατεία στην Αττική. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα έργα πολιτισμού, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αυτή την περίοδο στο νησί του Παπαδιαμάντη τη Σκιάθο, όπως το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Κάστρου Σκιάθου και τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στην Παναγία Εικονίστρια και στη Ιερά Μονή Παναγίας Κεχριάς.

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ αναγνώστηκαν και αποσπάσματα από έργα του σπουδαίου Έλληνα λόγιου και συγγραφέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου