ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργία νέων ξενώνων και εξασφάλιση δουλειάς

δημιουργία-νέων-ξενώνων-και-εξασφάλι-35536

Ζητάει η τριμελής Επιτροπή Ανέργων – Αστέγων του Κοινωνικού Ξενώνα Δήμου Βόλου

Τη δημιουργία περισσότερων κοινωνικών ξενώνων με ευθύνη της Κυβέρνησης, την εξασφάλιση δουλειάς και την παραχώρηση κρατικής τακτικής μηνιαίας χρηματοδότησης για τους ανέργους – αστέγους του Βόλου είναι τα αιτήματα της τριμελούς Επιτροπής Αστέγων – Ανέργων του Κοινωνικού Ξενώνα Δήμου Βόλου, τα οποία παρουσίασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου το μέλος της επιτροπής Τάκης Τριανταφυλλάκος.

Οπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλάκος, η κοινωνία σήμερα βιώνει παρά πολλά προβλήματα τα οποία είναι οξυμένα. «Θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και απορρέουν από την πολιτική της Κυβέρνησης, που οδηγεί στην εξαθλίωση. Έτσι ως τριμελής Επιτροπή Αστέγων πήραμε απόφαση να συμμετέχουμε στο σημερινό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει στο Σύνταγμα στην Αθήνα», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι η τριμελής Επιτροπή έχει συσταθεί εδώ και 4 μήνες και ήδη έχουν συναντηθεί τόσο με την προηγούμενη όσο και με τη σημερινή δημοτική αρχή.

Τα προβλήματα των αστέγων

Οσον αφορά στα αιτήματα της τριμελούς Επιτροπής Αστέγων – Ανέργων του Κοινωνικού Ξενώνα Δήμου Βόλου ο κ. Τρινταφυλλάκος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει δουλειά στους αστέγους – ανέργους. Συγκεκριμένα ζητάμε σταθερή δουλειά και όχι δουλειά με συμβάσεις δίμηνες και τρίμηνες. Επίσης ζητάμε κρατική τακτική μηνιαία χρηματοδότηση για τους ανέργους και τους αστέγους αλλά και τη δημιουργία περισσότερων κοινωνικών ξενώνων με ευθύνη της Κυβέρνησης».

Μάλιστα όπως εκτίμησε ο ίδιος υπάρχουν σήμερα στο Βόλο περίπου 200 άστεγοι, μερικοί από τους οποίους κοιμούνται στον πάρκο του Αναύρου ή σε καλύβες. Ενδεικτικά ανέφερε ότι γνωρίζει περιπτώσεις 2-3 οικογενειών που στοιβάζονται σε ένα σπίτι και κοιμούνται σε βάρδιες!

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Σίτιση – Στέγαση» ο κ. Τριανταφυλλάκος ανέφερε πως έχοντας μελετήσει το πρόγραμμα, θα πρέπει όλα τα κονδύλια και ο προβλεπόμενος χρόνος του προγράμματος να δοθεί επί δύο.

Διορθώθηκε το θέμα της σίτισης

Τέλος, για το θέμα της σίτισης στον Κοινωνικό Ξενώνα του Δήμου Βόλου και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ο κ. Τριανταφυλλάκος ανέφερε ότι με τη νέα δημοτική αρχή και την προσωπική παρέμβαση της κ. Μορφογιάννη και της κ. Χάλαρη διορθώθηκε το θέμα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου