ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαίο δρομολόγιο από λιμάνι μέχρι Αλιβέρι

ενιαίο-δρομολόγιο-από-λιμάνι-μέχρι-αλ-354656

Μέσω νέας γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από τον ερχόμενο Ιούνιο

Μία νέα γραμμή που θα ενώνει το Βόλο με ενιαίο δρομολόγιο απ’ άκρη σ’ άκρη, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει άμεσα το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, άναψε το «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση της νέας γραμμής που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την περιοχή του λιμανιού του Βόλου έως το Αλιβέρι στη Ν. Ιωνία.

Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης γραμμής βρίσκεται στα σκαριά, εδώ και δύο χρόνια περίπου, ωστόσο, υπήρχε το… οδόφραγμα της λαϊκής αγοράς της Γιάννη Δήμου, που έκοβε το δρομολόγιο στη μέση.

Με την απομάκρυνση της λαϊκής από το συγκεκριμένο σημείο, άνοιξε και ο δρόμος για τα λεωφορεία που θα ενώνουν πλέον με ένα ενιαίο δρομολόγιο την παραλία του Βόλου με την περιοχή Αλιβερίου στη Ν. Ιωνία, διασχίζοντας μεταξύ άλλων τη Γιάννη Δήμου, την Παρασκευοπούλου, φθάνοντας μέχρι το Κολυμβητήριο, στρίβοντας στη Βενιζέλου και καταλήγοντας στο Αλιβέρι.

Στελέχη του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, κατέθεσαν ολόκληρη μελέτη για την ενεργοποίηση της νέας γραμμής και έχοντας πλέον την κατ’ αρχήν έγκριση από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, ετοιμάζονται να παραγγείλουν τις νέες στάσεις, με στόχο το πρώτο λεωφορείο να κάνει το παρθενικό δρομολόγιο μέσα στον Ιούνιο.

Στην ίδια συνεδρίαση φαίνεται να δόθηκε το σήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, μέσω της αναδιάρθρωσης της γραμμής Νο 4. Οι κάτοικοι της συνοικίας θα εξυπηρετούνται με καθημερινά δρομολόγια με minibus.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου