ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται ψυχρός χειμώνας ~ Ο πιο παγωμένος των τελευταίων χρόνων

ερχεται-ψυχρός-χειμώνας-ο-πιο-παγωμέν-35458

Οι πρώτες ψυχρές εισβολές με χιόνια αναμένονται στη Μαγνησία το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου

Χειμώνας με «δόντια» αναμένεται ο φετινός για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για τη Μαγνησία. Τα «χρωστούμενα» κρύα και χιόνια, που δεν σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στη Μαγνησία φαίνεται ότι θα έρθουν φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μελετάει τα στοιχεία για την τάση του φετινού χειμώνα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι πρώτες ισχυρές ψυχρές εισβολές αναμένονται στη Μαγνησία το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου 2014, καθώς και τον Ιανουάριο 2015, οπότε αναμένονται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θ. Τακούδη, ψυχρές εισβολές, με χιονοπτώσεις ακόμη και χαμηλά. Οι θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα κατρακυλήσουν πολύ χαμηλά, με τον υδράργυρο να κινείται σε μονοψήφιους αριθμούς.

Παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο αναμένεται να επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο του 2015. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχει ο μετεωρολόγος, αναμένονται τον Φεβρουάριο δύο ολιγοήμερες περίοδοι με παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή ψυχρές εισβολές και χιόνια.

«Γενικότερα φαίνεται πως ο φετινός χειμώνας θα μας δώσει τα κρύα και τα χιόνια που μας χρωστάει τα τελευταία χρόνια», σχολίασε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για την τάση του χειμώνα 2014-2015.

Σποραδικές βροχές σήμερα

Σήμερα Σάββατο στη Μαγνησία αναμένεται σχεδόν αίθριος, με συννεφιές, πυκνότερες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου