ΤΟΠΙΚΑ

Πληθωρική συμμετοχή της νεολαίας ~ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΓ. ΠΑΤΣΙΑΝΤΑ

πληθωρική-συμμετοχή-της-νεολαίας-στο-354569

Το 20% του συνδυασμού, 35 δηλαδή υποψήφιοι είναι νέοι και νέες ηλικίας από 21 έως 35 ετών

Τη δυναμική επιστροφή της νέας γενιάς στα κοινά του Βόλου, σηματοδοτεί η πληθωρική συμμετοχή νέων στο ψηφοδέλτιο «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Μαργ. Πατσιαντά. Τριάντα πέντε υποψήφιοι ηλικίας 21 έως 35 ετών, που αποτελούν το 20% του συνδυασμού του κ. Πατσιαντά, στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Βόλου, με τον επικεφαλής της παράταξης να μιλά για πρωτόγνωρη -στα αυτοδιοικητικά δρώμενα- μαζική συμμετοχή νέων ανθρώπων σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η νέα γενιά αποδεικνύει ότι δεν είναι του καναπέ. Τα προβλήματα της κοινωνίας που ακουμπούν έντονα τους νέους και τις νέες, τους φέρνουν στο προσκήνιο του αγώνα για την αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε μια εκλογική μάχη που χαρακτηρίζεται πιο κρίσιμη ακόμη και από τις εθνικές εκλογές», τόνισε ο κ. Πατσιαντάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στο εκλογικό του κέντρο στο Βόλο για την παρουσίαση των 35 νέων υποψηφίων του συνδυασμού.

Μίλησε για ποιοτική διαφορά των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» από τους υπόλοιπους συνδυασμούς και αναφέρθηκε με συγκίνηση στη δική του εμπειρία, όταν το 1978 σε ηλικία μόλις 25 ετών, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Συνεργασίας και επικεφαλής το Δήμαρχο Μιχάλη Κουντούρη.

Στα προβλήματα της νέας γενιάς, που οδηγούν στους νέους στο πολιτικό προσκήνιο, αναφέρθηκαν υποψήφιοι του συνδυασμού.

Στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας αλλά και της ΔΕΥΑΜΒ μέσα από την υποβάθμιση των υπηρεσιών, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Γιάννης Κάιρας.

Η φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ., Βίλλυ Μυλωνά, εστίασε στα προβλήματα της εκπαίδευσης. «Η παιδεία έχει γίνει πλέον προνόμιο για λίγους», είπε χαρακτηριστικά και επικέντρωσε στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης στην πόλη.

Στα ανεκμετάλλευτα μνημεία πολιτισμού αναφέρθηκε ο υποψήφιος διδάκτωρ Μάρκος Βαξεβανόπουλος, ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας Δημήτρης Κανελλής στάθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας και της μετανάστευσης που «χτυπά» τους νέους, ζητώντας από τη νεολαία «να δώσει βροντερό παρόν με την ψήφο της στα αυτοδιοικητικά δρώμενα».

Στη συνέντευξη τύπου, το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Νέα Ελλάδα με τους νέους πεσμένους κάτω δεν μπορεί να οικοδομηθεί», ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Κρίτων Αρσένης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής των νέων στις κάλπες, καθώς όπως διεμήνυσε η αποχή θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που θα απογυμνώσει τη χώρα από τα απαραίτητα υλικά για να χτίσει το μέλλον της.

Συγκέντρωση στη Ν. Αγχίαλο

«Την προσεχή Κυριακή, στις 18 του Μάη η Νέα Αγχίαλος, ο Βόλος θα δώσουν την απάντηση που πρέπει. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα και ταυτόχρονα η εντολή για μια ιστορική αλλαγή, για μια δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου».

Aυτό τόνισε χθες στην ομιλία του στη Νέα Αγχίαλο ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο ίδιος επικεντρώνοντας τα βέλη του στη σημερινή δημοτική αρχή σημείωσε ότι «Μυρίζουν ήττα. Μυρίζουν φόβο. Τρέμουν στην ιδέα ότι θα τους στείλετε σπίτια τους. Φοβούνται πως θα χάσουν την εξουσία και τα προνόμια και διαφημίζονται ως μοναδικοί εγγυητές της σταθερότητας. Κι έρχονται αυτοί οι «παμπάλαιοι», το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που αντιπροσώπευε στο Βόλο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές, να ξανασώσουν το Δήμο και την πόλη. Μια πολιτική βαβέλ, μια ευκαιριακή παρέα μοναδικής σύνθεσης όχι μόνο για την ελληνική πολιτική ιστορία. Και τι δεν θα βρείτε εκεί μέσα. Από φθαρμένα πολιτικά παλτά μέχρι τσαλακωμένες μάσκες. Μόνο τον Μπαλτάκο και τον Πάγκαλο ξέχασαν…Αρκετό κακό έκαναν στην πόλη, κρατώντας την παγιδευμένη στα μικρά τους όνειρα. Το πλεόνασμά τους είναι πλεόνασμα δυστυχίας και πόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου