ΤΟΠΙΚΑ

«Το μέλλον είναι η γνώση»

το-μέλλον-είναι-η-γνώση-35437

Τόνισε ο Αχιλλέας Αδαμαντιάδης σε ομιλία του προς τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου

Στην ανάγκη εξοικονόμησης αλλά και εξαγωγής ενέργειας χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις εστίασε την ομιλία του ο σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης.

Ο κ. Αδαμαντιάδης, μίλησε χθες το πρωί, στους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου για την κοινωνία της γνώσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου.

«Η κοινωνία του μέλλοντος θα είναι η κοινωνία της γνώσης», διεμήνυσε ο κ. Αδαμαντιάδης, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η παραγωγή όσο και η κατανάλωση της ενέργειας στο μέλλον θα πρέπει να βασιστεί σε καλύτερη γνώση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας θα πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής, να καταγράψει τις ανάγκες του και να γνωρίζει τι επιπτώσεις επιφέρουν οι ενέργειές του αλλά και πώς μπορεί να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα: από το να χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητο, μέχρι να μαγειρεύει σωστές ποσότητες φαγητού και να μην πετάει τρόφιμα στα σκουπίδια.

«Θα πρέπει να εφαρμόσουμε τη σωστή γνώση σε κάθε τομέα. Να γνωρίζουμε τις ανάγκες αλλά και τις επιπτώσεις των ενεργειών μας και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι όλες οι επιστήμες βασίζονται πλέον στη γνώση και όσοι την κατέχουν θα έχουν εφόδια για καλύτερη ζωή και οικονομικές απολαβές. «Οι μαθητές θα πρέπει να αγαπήσουν τη γνώση η οποία όμως από μόνη της δεν αρκεί αν δεν υπάρχει ηθικό υπόβαθρο», ανέφερε.

Ομιλία στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει, μεθαύριο, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Πρόκειται για τη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, από το γνωστό Βολιώτη, επίτιμο Καθηγητή Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ενεργειακής Πολιτικής, σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αχιλλέα Αδαμαντιάδη, με θέμα «Η Εξασφάλιση της Παροχής Ενέργειας – πρωτεύον μέλημα των ανεπτυγμένων κρατών». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο κ. Αδαμαντιάδης

Το μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Αχιλλέας Γ. Αδαμαντιάδης, είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με διδακτορικό στην πυρηνική τεχνολογία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το παγκόσμια γνωστό ΜΙΤ. Έκανε την περισσότερη καριέρα του στην Αμερική αλλά είναι γνωστός και στο κοινό του Βόλου από τις πολυάριθμες διαλέξεις του και δημοσιεύσεις σε θέματα ενεργειακά, που είναι τώρα η ειδικότητά του, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος στο κοινό του Βόλου. Απέκτησε και μεγάλη εμπειρία σε τεχνικο-οικονομικά θέματα από την θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα για μια δεκαετία.

Τέλος, μεταξύ των τιμητικών διακρίσεών του συγκαταλέγεται το βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας το 1951, η υποτροφία Fulbright το 1960, και το βραβείο του καλύτερου τεχνικού βιβλίου της χρονιάς (A Guide to Nuclear Power Technology, Wiley and Sons, Νέα Υόρκη, 1984) από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου