ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διάκριση του π. Αντώνιου, παράδειγμα προσφοράς και καλοσύνης

διεθνής-διάκριση-του-π-αντώνιου-παράδ-352731

Υποψήφιος για το βραβείο επίδειξης θάρρους ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους για το πρώτο βραβείο επίδειξης θάρρους στην ηγεσία Mary Chirwa βρίσκεται ο π. Αντώνιος, «ψυχή» της «Κιβωτού του Κόσμου» που αγκαλιάζει περισσότερα από 500 παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων σε όλη την Ελλάδα και την Μαγνησία. Το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στις 22 Οκτωβρίου, στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

O ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι ο μοναδικός Ελληνας υποψήφιος στη λίστα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκονται μεταξύ άλλων, μια ακαδημαϊκός, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Αφρική, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας Ολλανδός ακτιβιστής για το περιβάλλον.

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Iδρυμα Βραβείων Mary Chirwa και τη Nudge, μία κοινωνική επιχείρηση με έδρα το Αμστερνταμ, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κοινωνία με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.

«Πώς θα επιβιώσει ένας πρόσφυγας εάν δεν τον εκπαιδεύσεις και δεν τον βοηθήσεις να βρει τον δρόμο του; Αναγκαστικά θα κλέψει! Πλησίασα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων γιατί τους εξήγησα την ιστορία των παππούδων και των πατέρων μας… Ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά, ρατσισμός και θάνατος. Εάν ο καθένας έκανε κάτι στη γειτονιά του, δεν θα είχαμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα και αναγκαστικά περιθωριοποιούνται! Οπότε ή κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας ή τους βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους», σημειώνει ο πάτερ Αντώνιος.

«Ο πάτερ Αντώνιος αποδεικνύει καθημερινά σε όλους μας την απεριόριστη δύναμη της αγάπης, της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Η προσήλωση και η δέσμευσή του στο έργο της Κιβωτού δεν είναι απλώς παραδειγματικές, αλλά μας θυμίζουν ότι, ακόμα και κάτω από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν αφήνουν την ελπίδα να σβήσει», σχολιάζει ο Γιαν Φαν Μπέττεν, ιδρυτής της Nudge και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βραβείων Mary Chirwa.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου