ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά σε δημοτικό χώρο κοντά στο κοιμητήριο Νέας Αγχιάλου

πυρκαγιά-σε-δημοτικό-χώρο-κοντά-στο-κο-352545

Κινητοποίηση χθες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα σε δημοτικό χώρο στη Νέα Αγχίαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3.45 το πρωί σύννεφα καπνού άρχισαν να τυλίγουν την περιοχή που βρίσκεται στο πάνω μέρος του νεκροταφείου.

Πύρινες φλόγες έκαιγαν ό,τι έβρισκαν στο περιφραγμένο δημοτικό οικόπεδο, και σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ακούγονταν απανωτές εκρήξεις, η μία μάλιστα τόσο δυνατά ώστε σείστηκε ολόκληρη η Αγχίαλος.

Στον τόπο έσπευσαν συνολικά τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο του Βόλου και ένα από τον Αλμυρό, τα οποία άρχισαν άμεσα τις ρίψεις νερού.

Ωστόσο, στον χώρο υπήρχαν πολλά εύφλεκτα αντικείμενα, καθώς, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι περιφραγμένος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ασυνείδητοι αφήνουν κατά διαστήματα απορρίμματα εκεί.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχιζόταν έως και τις 9 το πρωί από τους πυροσβέστες αλλά και από ιδιώτες που χρησιμοποίησαν μηχανήματα παρέχοντας συνδρομή.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς παρέμενε για λόγους πρόληψης πολλές ώρες πυροσβεστική δύναμη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα αποχώρησε γύρω στις 8 το βράδυ, καθώς για λόγους πρόληψης απαιτούνταν επιτήρηση του χώρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου