ΤΟΠΙΚΑ

Πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ ~ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

πρόωρες-εκλογές-βλέπει-ο-συριζα-ομι-352528

Μετά τη νίκη των ευρωεκλογών όπως προέβλεψε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προέβλεψε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης που χθες μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραλία του Βόλου και κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Tη συγκέντρωση χαιρέτησαν επίσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, η υποψήφια περιφερειάρχης Ηρώ Διώτη, οι υποψήφιες ευρωβουλευτές Δημ. Μανόλη και Π. Πέρκα, ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος καθώς επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρ. Πατσιαντάς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Σταμπουλής.

Ο κ. Παπαδημούλης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που τολμά το δημόσιο διάλογο σε ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις και χαρακτήρισε «μητέρα των πολιτικών μαχών» τις ευρωεκλογές.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδημούλης, δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και σημείωσε «Ένας από τους στόχους μας είναι μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ώστε να επιταχύνουμε τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή να υποχρεωθεί αυτή η κυβέρνηση να πάει σε εθνικές εκλογές μέσα στο 2014. Μπορούμε να το πετύχουμε! Λέμε στους αναποφάσιστους πως αν με τη συμμετοχή τους το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα Ν.Δ. και Ελιάς, τότε θα είναι ένας πολιτικός σεισμός που δεν θα μπορεί να σταθεί αυτή η κυβέρνηση και να εφαρμόσει το μνημόνιο που έχει συμφωνήσει και έχει κρύψει στο συρτάρι σε συμπαιγνία με τους δανειστές μας».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την οπισθοδρόμηση της Ευρώπης μέσω του φιλελεύθερου όπως το χαρακτήρισε δόγματος της Μέρκελ και την άνοδο της άκρας δεξιάς, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία αυτές τις μέρες, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει πολύπλευρη εξωτερική πολιτική διατηρώντας καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κώστας Πουλάκης, σημείωσε ότι το σύνθημα είναι «Τρεις κάλπες μία επιλογή, να νικήσουμε και στις τρεις». Επίσης, άφησε αιχμές για τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές κάνοντας λόγο για σάρωση όσων δημάρχων προπαγάνδιζαν ότι θα χτυπήσουν το χέρι τους στο τραπέζι και δεν το έκαναν και τόνισε, επιπλέον, την ανάγκη που έχει η Θεσσαλία από έργα και όχι από επικοινωνιακά παιχνίδια.

Από την πλευρά της η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δήμητρα Μανώλη, έδωσε αγωνιστικό πνεύμα για τις ερχόμενες εκλογές υπενθυμίζοντας τον αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να την πάει ψηλά ενώ η κ. Πέτη Πέρκα, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής , δήλωσε πως η ενίσχυση της αριστεράς είναι η ελπίδα των λαών .

Ιδιαίτερα χειμαρρώδης ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος κατηγόρησε τον Πάνο Σκοτινιώτη και τον Αχιλλέα Μπέο πως αν και δηλώνουν ανεξάρτητοι, έχουν τη στήριξη πολιτικών χώρων οι οποίοι καταρρέουν. Επίσης, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι ασχολείται μόνο με τις εθνικές πολιτικές και όχι με τις αυτοδιοικητικές αναφέροντας πως «Οι πολιτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής επηρεάζουν το λαό αλλά και την αυτοδιοίκηση».

Τέλος κ. Γιώργος Σταμπουλής, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, δήλωσε πως ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα συγκροτημένο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας με αξιοποίηση των δυνάμεών της ώστε να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου