ΤΟΠΙΚΑ

Οικοδομικά ένσημα 29 χρόνια πριν!

οικοδομικά-ένσημα-29-χρόνια-πριν-352515

Ψάχνει το ΙΚΑ και στέλνει «μπιλιετάκια» σε ιδιοκτήτες οικοδομών

«Μπιλιετάκια» ακόμη και 29 χρόνια μετά στέλνει το ΙΚΑ και ειδικότερα το Τμήμα Οικοδομών για τον έλεγχο οικοδομικών έργων και την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών.

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί Βολιώτες έχουν λάβει ανάλογες επιστολές και μάλιστα καλούνται εντός 10 ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουν την ειδοποίηση να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν λάβει εντολή και έχουν αρχίσει το «ξεσκόνισμα» αυτών των φακέλων, προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις που είτε είναι σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να «βεβαιωθούν» για να καταβληθούν τα ανάλογα ποσά, είτε εάν έχουν πληρωθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές η καρτέλα «θα κλείσει».

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε πολλούς πολίτες που καλούνται ακόμη και ως «κληρονόμοι» για να ενημερωθούν για οικοδομές που ανεγέρθηκαν ακόμη και πριν 30 χρόνια.

«Δεν είναι κατ’ ανάγκη υποχρεωτικό ότι επειδή παρέλαβαν ειδοποιητήριο από το ΙΚΑ, οφείλουν κιόλας ασφαλιστικές εισφορές από οικοδομικά ένσημα» σημείωνε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΙΚΑ που ρωτήθηκε σχετικά. «Ομως ο έλεγχος πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει παραγραφή και έτσι η αρμόδια υπηρεσία κινείται ως οφείλει στέλνοντας τις επιστολές προς ενημέρωση και προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ανά υπόθεση» συμπλήρωνε ο ίδιος.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία πάντως οι περισσότεροι από όσους έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια τρέχουν και δεν φτάνουν καθώς πρόκειται ουσιαστικά για έναν «ακόμη μποναμά» που θα κληθούν να πληρώσουν για τα οικοδομικά ένσημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου