ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματίας εναντίον Δήμου ~ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

επαγγελματίας-εναντίον-δήμου-κατεθε-352503

Για το «στένεμα» των πεζοδρομίων στη λεωφόρο Δημητριάδος

Νομικά εναντίον του Δήμου Βόλου, στρέφεται επαγγελματίας της πόλης, με αφορμή τις εργασίες «στενέματος» των πεζοδρομίων κατά μήκος της λεωφόρου Δημητριάδος, προκειμένου να τοποθετηθούν κορύνες, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος υποδημάτων, τον κ. Πέτρο Νανόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου, ζητώντας την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, για το «στένεμα» του οποίου, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Η αντιπαράθεση του κ. Νανόπουλου με το Δήμο, ξεκινά προ τριών μηνών, οπότε και ο ίδιος νοίκιασε κατάστημα για την στέγαση της εμπορικής επιχείρησής του στην οδό Δημητριάδος, μεταξύ Κ. Καρτάλη και Αντωνοπούλου.

Σημείο τριβής αποτέλεσαν οι κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονταν μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματός του και οι οποίοι ξεχείλιζαν από σκουπίδια, με αποτέλεσμα να θίγονται τα συμφέροντα της επιχείρησής του. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νανόπουλος, ο όγκος των σκουπιδιών και η δυσοσμία που αναδύονταν, τον έφεραν πολλές φορές στην πύλη του Δημαρχείου Βόλου, διαμαρτυρόμενο, πλην όμως λύση δεν βρέθηκε στο πρόβλημα.

Προ δεκαημέρου, ήρθε για τον ίδιο το τελειωτικό χτύπημα. Οι εργασίες στενέματος των πεζοδρομίων για την τοποθέτηση κορυνών κατά μήκος της λεωφόρου Δημητριάδος, οδήγησαν τον διαμαρτυρόμενο έμπορο, στις δικαστικές αίθουσες.

Αναζητώντας στα αρχεία του Δήμου Βόλου, ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή μελέτη που να αναφέρεται στο «στένεμα» των πεζοδρομίων. «Η μόνη απόφαση που υπάρχει αφορά στην τοποθέτηση κορυνών και αφορά τον 2013. Χαλάνε ένα έργο που κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ στους δημότες», αναφέρει ο ίδιος.

Μάλιστα, όταν προ δεκαημέρου, συνεργεία επιχειρούσαν το σπάσιμο του πεζοδρομίου, ήταν ο ίδιος που κάλεσε την Αστυνομία, ζητώντας να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε νομικό, μέσω του οποίου, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Βόλου. Η αίτηση προσωρινών μέτρων εξετάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο, που αναμένεται να εκδώσει σήμερα την απόφασή του. «Θίγονται καίρια τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα», αναφέρει ο κ. Νανόπουλος, που διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση του πεζοδρομίου αλλά και την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων μπροστά από την επιχείρησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου