ΤΟΠΙΚΑ

Πρότυπο Στέκι Παιδιού στο Δήμο Βόλου

πρότυπο-στέκι-παιδιού-στο-δήμο-βόλου-352111

Προσφορά της μελέτης από τον Χ. Τσιμά

Δυο σημαντικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ανοίγουν το δρόμο για την προώθηση του έργου κατασκευής του «Νέου Πολυδύναμου Κοινωνικού Κέντρου» του Δήμου Βόλου στο οικόπεδο της οδού Κασσαβέτη 16, όπου λειτουργούσε επί σειρά ετών το Στέκι Παιδιού.

οπως είναι γνωστό, έπειτα από τη συμφωνία για ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου με το ιδανικό μερίδιο που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου επί του συγκεκριμένου οικοπέδου, κινήθηκε από το Δήμο Βόλου η προβλεπόμενη διαδικασία εκτίμησης, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε και παράλληλα παραλήφθηκε από το Δήμο επιστολή του συμπολίτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά με την οποία δεσμεύεται για δωρεάν προσφορά της μελέτης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι στόχος του Δήμου Βόλου είναι να αξιοποιήσει το ακίνητο για τη δημιουργία πρότυπου χώρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών της πόλης και συγκεκριμένα για να επαναλειτουργήσει στο χώρο αυτό το «Στέκι Παιδιού», καθώς επίσης και για την λειτουργία Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης. Ο σχεδιασμός του Δήμου για αξιοποίηση του οικοπέδου για τον συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό ενισχύεται καθοριστικά από την ευγενική και μεγάλης ηθικής αξίας απόφαση του συμπολίτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά, να συμβάλει εμπράκτως και άμεσα στην υλοποίηση του προαναφερόμενου σκοπού, πέρα από τη δωρεάν προσφορά της μελέτης, και με τη δωρεά του ιδιαίτερα σημαντικού χρηματικού ποσού των 500.000,00 € για τον εξοπλισμό του Κέντρου (Στέκι-Βιβλιοθήκη) που θα δημιουργηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου