ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις Κ. Αγοραστού στο Βόλο ~ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021»

συναντήσεις-κ-αγοραστού-στο-βόλο-παρο-352097

Ανέπτυξε τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες για τη νέα θητεία στην αιρετή Περιφέρεια

Συναντήσεις με φορείς στην πόλη του Βόλου είχε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε διαδοχικά την ΕΒΟΛ, το Γενικό Νοσοκομείο, τον ΟΛΒ, την Ενωση Ξενοδόχων, το Σωματείο λιμενεργατών Βόλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους φορείς εξηγώντας τις δράσεις και τα έργα, που προγραμματίζονται στη νέα θητεία της αιρετής Περιφέρειας, και πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος «Θεσσαλία 2021», που περιλαμβάνει δράσεις σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε τις τέσσερις βασικές Αναπτυξιακές Προτεραιότητες:

α) ενίσχυση της παραγωγικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έχοντας ως αιχμή την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες,

β) αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, η ενεργός ένταξη και η κοινωνική ενσωμάτωση των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων,

γ) Ολοκλήρωση διατηρήσιμων και ασφαλών υποδομών, για την ανάπτυξη και τηναπασχόληση,

δ) Η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, η μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για αγροτική, τουριστική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και απασχόληση,

ε) Θεσμικές μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη περιφερειακή αυτοδιοίκηση,

στ) ενδυνάμωση της χωρικής – νησιωτικής συνοχής και της ανάπτυξης, με άρση των ενδοπεριφερειακών – τοπικών κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων.

Στα γραφεία της ΕΒΟΛ ο κ. Αγοραστός εξήγησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που πρόκειται να έχει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας στο νέο ΕΣΠΑ, όπου η αιρετή Περιφέρεια διεκδίκησε και για πρώτη φορά διαθέτει Γεωργικό Ταμείο, προϋπολογισμού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη σημειώνοντας ότι στάθηκε δίπλα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο όπου χρειάστηκε, με διεκδικητικό πλαίσιο και τεκμηριωμένες απόψεις στηρίζοντας τα αιτήματα τους.

Στο Γ.Ν. Βόλου όπου ο Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον το διοικητή του Γ.Ν.Β. Κ. Καραμπάτσα, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του νοσοκομείου, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στα πρόσφατα μέσω του ΕΣΠΑ έργα αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακών υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας ύψους 12,4 εκ. ευρώ, τονίζοντας με έμφαση ότι όσα έργα ζητήθηκαν τεκμηριωμένα, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ χωρίς καμία εξαίρεση. Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη νέα περίοδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε καινοτόμες δράσεις στο χώρο της υγείας, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να συνεχίσει να προωθεί ουσιαστικά έργα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία και γενικότερα στη Θεσσαλία.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΛΒ και το σύλλογο λιμενεργατών Βόλου ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της αιρετής Περιφέρειας και των δύο φορέων. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σύστημα ασφάλειας του λιμανιού του Βόλου ISPS το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και υπογράμμισε ότι στο νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για λιμενικά έργα και ζήτησε «ώριμες» μελέτες η οποίες θα μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση.

Στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας ο αστυνομικός διευθυντής κ. Νίκος Γιανέλλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την προμήθεια των νέων περιπολικών και των μοτοσικλετών μέσω του ΕΣΠΑ, που βοηθούν στην καθημερινή δραστηριότητα των αστυνομικών οργάνων. Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του τόνισε ότι η χρηματοδότηση των νέων οχημάτων της Τροχαίας ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και έχουν θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην Ένωση Ξενοδόχων ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ζαφείρης, ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου κ. Κώστας Λεβέντης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη συνεργασία που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να ανοίξουν νέες αγορές για τη Μαγνησία και κατ’ επέκταση τη Θεσσαλία, όπως του Ισραήλ και της Ρωσίας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό σε συνεργασία της αιρετής Περιφέρειας και της Ένωσης Ξενοδόχων προετοιμάζεται ενιαίος φορέας τουριστικής προβολής ο οποίος θα γίνει σε επίπεδο Θεσσαλίας. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δόθηκε από την αιρετή Περιφέρεια στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με αποτέλεσμα να οι πτήσεις από τις 15 που γινόταν εβδομαδιαίως κατά το παρελθόν να αυξηθούν στις 24, προσθέτοντας νέους προορισμούς και διατηρώντας τους υπάρχοντες. Επίσης τονίστηκε ότι η αιρετή Περιφέρεια είναι ο φορέας που χρηματοδοτεί πτήσεις προς το αεροδρόμιο, ενώ τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων σημείωσαν ότι όλα τα αιτήματά τους έχουν συμπεριληφθεί στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου