ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για τα τελευταία γεγονότα στην πόλη του Βόλου

η-εσηεθστεε-για-τα-τελευταία-γεγονότα-35007

«Δεν εμπλέκονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη της Ενωσης»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πόλη του Βόλου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, τονίζει τα εξής:

  • Επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, δεν εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης, ούτε σε οικονομικά σκάνδαλα που καταγγέλλονται.
  • Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και όχι δημοσιογράφους μέλη της Ενωσης Συντακτών.
  • Καταδικάζουμε πρακτικές εκβιασμών και όποιων παράνομων πράξεων και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανσή τους από τις δικαστικές αρχές, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.
  • Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε, παρόλο που αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε πιθανόν κουραστικοί, ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφου μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, μπορεί να τα καταθέσει άμεσα ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του καταστατικού λειτουργίας, διαδικασίες. Μέχρι στιγμής ουδεμία καταγγελία σε βάρος συναδέλφου έχει αποσταλεί ή επισημανθεί προς την Ενωση Συντακτών.
  • Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι, μέλη μας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η κοινωνία, προσπαθούν να ασκήσουν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, ενημερώνοντας τους πολίτες και ασκώντας έλεγχο στην εξουσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου