ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγές στη διάρθρωση του ΕΦΚΑ στη Μαγνησία

αλλαγές-στη-διάρθρωση-του-εφκα-στη-μαγ-349909

Αλλαγές στη διάρθρωση της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στη Μαγνησία δρομολογούνται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, με βάση το νέο οργανισμό λειτουργίας του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στον νέο οργανισμό προβλέπεται ότι στον ΕΦΚΑ Μαγνησίας δημιουργούνται δύο νέες διευθύνσεις. Η μία θα λειτουργήσει στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην οδό Θρακών και η δεύτερη στο κτίριο που στεγάζονταν το πρώην ΤΕΒΕ, στην οδού Ροζού.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ζαγορά, όπου συστήνεται εκ νέου η υπηρεσία για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ανατολικού Πηλίου και στον Αλμυρό. Εξάλλου, αντίστοιχα σε Σκιάθο και Σκόπελο, προβλέπεται να αναβαθμιστούν τα τοπικά γραφεία που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους των Σποράδων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου οργανογράμματος προβλέπεται επίσης ο διορισμός νέων διευθυντών στις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ.

Οι αλλαγές πάντως έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες στους κόλπους των εργαζομένων.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, με το νέο οργανόγραμμα δημιουργούνται προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές είναι «κομμένες και ραμμένες» στους σχεδιασμούς υλοποίησης της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και ζητούν κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, καθώς επίσης άμεση διενέργεια διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου