ΤΟΠΙΚΑ

Αγιασμός τελέστηκε στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

αγιασμός-τελέστηκε-στο-ιιεκ-δήμου-βόλ-349604

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς σηματοδότησε ο αγιασμός που τελέστηκε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου. Ο αγιασμός τελέστηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του covid-19.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, συμβαδίζει και με τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής Βόλου ότι «η εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι πολυτέλεια και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτές». Γνωρίζοντας και αποτυπώνοντας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες, έχει σκοπό και στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να ανταποκριθούν και να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ Π., Αναγνώστου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου Ε. Τζούνης, σπουδαστές, γονείς, εκπαιδευτές και το προσωπικό τη σχολής.

Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο παρέχονται στους σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου:

  • Εξειδίκευση σε σύγχρονα ξενοδοχειακά προγράμματα
  • Εκμάθηση σχεδιαστικών προγραμμάτων στις εφαρμοσμένες τέχνες τελευταίας τεχνολογίας,
  • Εκμάθηση χρήσης Η/Υ με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης γνώσεων.
  • Υποτροφίες στους καλύτερους σπουδαστές της κάθε ειδικότητας του Β΄ Εξαμήνου με μείωση 50% των διδάκτρων της επόμενης χρονιάς.
  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς
  • Έκπτωση σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις
  • Ασφάλιση σπουδαστών κατά την διάρκεια της κατάρτισης και της Πρακτικής Άσκησης.
  • Συμμετοχή σε projectsπραγματικού χρόνου εργασίας.
  • Φοιτητική Κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε συνεργασία με την Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου.

Τη νέα εκπαιδευτική περίοδο το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης για όλους τους δημότες και τους σπουδαστές με πλούσια θεματολογία στους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών, της πληροφορικής, των οικονομικών, της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στις 13 ειδικότητες συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνέχιση των εγγραφών επικοινωνείτε με το 2421056446 ή επισκεφτείτε την γραμματεία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου