ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετράτροχες καλλονές συναντήθηκαν στην παραλία του Βόλου

τετράτροχες-καλλονές-συναντήθηκαν-σ-349442

Συνολικά 70 κλασικά οχήματα συμμετέχουν στο 8ο ιστορικό ράλι Ολύμπου

Δεκάδες βλέμματα θαυμασμού και πολυάριθμες selfies συγκέντρωσαν 70 καλλονές, που συναντήθηκαν χθες στην παραλία του Βόλου, περιμένοντας το σήμα εκκίνησης για το 8ο ιστορικό ράλι Ολύμπου. Κλασικά οχήματα με ιστορία βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ντόπιων και επισκεπτών, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στην πόλη, τη Μαγνησία, αλλά και την ευρύτερη Θεσσαλία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι τετράτροχες καλλονές, παρατεταγμένες συμμετρικά, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, είναι οι πρωταγωνίστριες της θεσμοθετημένης διοργάνωσης, που διαθέτει πολλούς ένθερμους φίλους. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» Κωνσταντίνος Σκριάπας ανέφερε ότι οι χρονολογίες κατασκευής των κλασικών οχημάτων, που συμμετέχουν στο φετινό ράλι, ανάγονται από τη δεκαετία του ‘50 μέχρι τη δεκαετία του ‘70. Οι συμμετοχές προέρχονται από όλη την Ελλάδα και στόχος του ιστορικού ράλι Ολύμπου είναι «να διαφημίσουμε τη Θεσσαλία και για αυτό τον λόγο αλλάζουμε κάθε χρόνο διαδρομή και επισκεπτόμαστε διαφορετικά μέρη της περιοχής», υπογράμμισε.

Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του ιστορία και όπως αναφέρει ο Τέλης Δουλόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου, για να γίνει κάποιος μέλος, δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση να διαθέτει ιστορικό όχημα, αλλά να είναι λάτρης των παλαιών οχημάτων. Ο ίδιος συμμετέχει στο ράλι με το δικό του ιστορικό όχημα, μια Μερσεντές του 1971, ενώ, όπως υπογραμμίζει, τα παλαιά αυτοκίνητα έχουν το καθένα τη δική τους πινελιά και τη δική τους προσωπικότητα. Το παλαιότερο αμάξι που συμμετέχει στο ράλι έχει βρετανικό αέρα, είναι ένα κατακόκκινο Hillman Minx του 1958, με δύο αδέλφια, τους Κώστα και Γιώργο Οικονομίδη, οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, να μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα παλαιά οχήματα. Ο Κώστας Οικονομίδης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι συναρπαστική η ενασχόληση με το ιστορικό όχημα, ενώ προσέθεσε ότι συμμετέχει σε γρήγορους αγώνες. «Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απαιτούν χρόνο, χρήμα και μεράκι. Αγαπάμε το αυτοκίνητο και το προσέχουμε πάρα πολύ, για να είναι σε πολύ καλή κατάσταση» είπε.

Την ίδια αγάπη για τα παλιά οχήματα μοιράζονται ο Θέμης Παπαδημητρίου και ο γιος του Παναγιώτης, που συμμετέχουν στο ράλι με Αλφα Ρομέο του 1973. «Είναι συναρπαστικό, αλλά πιο δύσκολο απ’ ό,τι νομίζετε. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι όμορφο, αλλά χρειάζεται αγάπη και φροντίδα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

Θεσμοθετημένη διοργάνωση

Το 8ο ιστορικό ράλι Ολύμπου 2019 – 24η μακεδονική πλοήγηση, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη) και το παγκόσμιο Δίκτυο «Περραιβία», που το θεσμοθέτησε το 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ – ΦΙΛΠΑ. Είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α., ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 08.00 – 10.30 π.μ. τα κλασικά οχήματα θα βρίσκονται στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στον Βόλο, 11.00 π.μ. – 12.00 μ. στα Κανάλια Μαγνησίας και 12.30 – 17.00 στη Λάρισα, κεντρική πλατεία και αρχαίο θέατρο. Η σημερινή εκκίνηση προγραμματίζεται στις 10.00 π.μ. από το ξενοδοχείο Volos Palace, με προορισμό Μελισσάτικα, Κερασιά, Κανάλια Μαγνησίας (στάση ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καναλίων), λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας, με τερματισμό στη Λάρισα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου