ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός αστρονομίας στο Βόλο

πανελλήνιος-διαγωνισμός-αστρονομίας-34908

Με τη χορηγία του «Ιδρύματος Ωνάση»

Με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Ωνάση» διεξάγεται σήμερα Σάββατο, 9 Απριλίου, στις 5 μ.μ., η 3η φάση «Ιππαρχος» του 21ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ευγενώς προσφερθέν.

Οι 45 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και Γυμνασίου, που έχουν προκριθεί από τους προηγούμενους προκαταρτικούς διαγωνισμούς, ήρθαν στo Βόλο από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ακόμη και από τη μακρινή Κρήτη, για να απαντήσουν επί τρίωρο στο θέμα και να λύσουν δύσκολες ασκήσεις αστρονομίας και αστροφυσικής, προκειμένου να κατακτήσουν τις πρωτιές και να συμμετάσχουν στις αποστολές της NASA και της Διεθνούς Ολυμπιάδας των Ινδιών. Η ευθύνη του διαγωνισμού έχει ανατεθεί εν λευκώ από το υπουργείο Παιδείας στην Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, οι καθηγητές και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της οποίας κατήρτισαν την 5άδα των θεμάτων του διαγωνισμού, που θα είναι διαφορετικά για το Γυμνάσιο και διαφορετικά για το Λύκειο.

Ο διαγωνισμός «Ιππαρχος» θα αναδείξει ακόμη τους περίπου 15 μαθητές του Λυκείου και 6 μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι θα λάβουν τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα (ο πρώτος του Λυκείου και ο πρώτος του Γυμνασίου).

Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων των μαθητών και των σχολείων τους, θα γίνει σε επίσημη τελετή το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου