ΤΟΠΙΚΑ

Μια βραδιά γεμάτη εικόνες και γεύσεις της Μαγνησίας που έκλεψε τις καρδιές όλων

μια-βραδιά-γεμάτη-εικόνες-και-γεύσεις-349073

Συμμετείχαν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και η ιδιωτική πρωτοβουλία του τουρισμού

Οι Επαγγελματίες τις Μαγνησίας μαζί με Περιφέρεια Θεσσαλίας ,για άλλη μια φορά δημιούργησαν την Διαφορετική Προσέγγιση στη προώθηση, μέσα από δράσεις στοχευμένες που εγκαινιάσθηκαν στη Βιέννη με την στην Αυστρία με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των πτήσεων της AUSTRIANAIRLINES – MYHOLIDAYS και FLYNIKI.

Οι Δήμοι Ζαγοράς και Νοτίου Πηλίου ήταν στο πλευρό τους μοναδικοί απ’ όλη την Μαγνησία, ενώ προβλήθηκαν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και τις περιφερειακές δυνατότητες στην περιφέρεια για τουριστική αξιοποίηση που προσφέρονται.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητήριου Μαγνησίας και η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας υλοποίησαν την συνέργεια με το ξεκίνημα της παρουσίασης του προορισμού υλοποιώντας δράση τουριστικής προβολής και προώθησης, με μια ουσιαστική παρέμβαση στην Αυστριακή αγορά τόσο κατευθείαν στους επαγγελματίες που επιλέχθηκαν όσο και στους κατοίκους της Βιέννης που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Στην Καρδιά του ιστορικού κέντρου της Βιέννης με την βοήθεια επιχειρηματιών και ξενοδόχων το πλέγμα δράσεων περιελάβανε:

  1. Παρουσίαση της Μαγνησίας στις 6.5.2014 στο εστιατόριο Ella’s στο κέντρο της Βιέννης, με προσκεκλημένους αυστηρά επιλεγμένους πράκτορες ταξιδιωτικών γραφείων, Tour Operators που ήδη έχουν στο πρόγραμμά τους τη Μαγνησία και αυτούς που προτίθενται να την εντάξουν, δημοσιογράφους των ΜΜΕ Αυστρίας.
    Η προώθηση της περιοχής έγινε με παρουσίαση σε ψηφιακή πλατφόρμα (φωτογραφίες, φιλμ, ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρει η Μαγνησία και η Θεσσαλία)με παράθεση τοπικών γεύσεων σε μπουφέ που είχε επιμεληθεί, ο αρχιμάγειρας Κώστας Πάρνος από τον Βόλο, με τοπικά προϊόντα που είχαν μεταφερθεί από την Ελλάδα, με συμπλήρωση ερωτηματολογίου με το οποίο οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτήσεις για την περιοχή, με κλήρωση ανάμεσά τους για εβδομαδιαία παραμονή στο Πήλιο (προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας) και απευθείας πτήση από Βιέννη για Βόλο (προσφορά της αεροπορικής εταιρίας Austrian My Holiday) και με τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν σε δύο πρωτοπόρους ιστορικά, τιμής ένεκεν στο γιο του αείμνηστου Βασίλη Βαρβαρέσου (ITAS), ο πρώτος που ενέταξε το αεροδρόμιο του Βόλου στο πρόγραμμα του (το 1993), στον Manfred Jägersberger (Touropa τη δεκαετία του 90) και που συνεχώς δηλώνει το Πήλιο ως αγαπημένο του προορισμό και με τιμητικές διακρίσεις σε τουριστικούς οργανισμούς με πρόγραμμα για την περιοχή και σε αεροπορικές εταιρίες (Austrian My Holiday & flyniki) με απευθείας πτήσεις στο Βόλο και στη Σκιάθο.
    Οι ανθρώπινες ευχαριστίες από καρδιάς των εκπροσώπων της Μαγνησίας συγκίνησαν τους τιμώμενους αλλά και όλους τους προσκεκλημένους.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η παρουσία της Miss Austria 2013, EnaKadic, η οποία μετά από πρόσκληση του Les Hirodelles & Mamma Mia Weddings θα μεταβεί τέλη Μαΐου με την ομάδα της στο Πήλιο για φωτογράφηση στα μέρη που έγιναν οι λήψεις του φιλμ Mamma Mia στο Ανατολικό Πήλιο.
Η EnaKadic δήλωσε ενθουσιασμένη από τη γαστρονομία του Πηλίου, τίμησε τον μπουφέ αρκετές φορές και ανυπομονεί να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές της περιοχής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι διοργανωτές, ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης, ο πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, το μέλος του Δ.Σ. του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, Ελένη Καραΐσκου, ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του LESHIRONDELLES και του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ WEDDINGSΔημήτρης Λεβέντης και η ομάδα υποστήριξης από τη Μαγνησία που βοήθησε στην επιτυχία της βραδιάς.

Οι ογδόντα καλεσμένοι που έλαβαν δώρο στο τέλος της βραδιάς σακούλα με φυλλάδια και προϊόντα της Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήλωσαν κατευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, ενθουσιάστηκαν από τις γεύσεις του Πηλίου και εντυπωσιαστήκαν από τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή.

  1. Το πλέγμα δράσεων συμπεριέλαβε δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή στο κρατικό ORF, RADIO Wien, στην ταξιδιωτική εκπομπή Aufunddavon η οποία ήδη πραγματοποιήθηκε στις 27.4.2014 με θέμα τη Μαγνησία και τις επόμενες εβδομάδες σε συνεργασία με τον διοργανωτή ταξιδιών Thomas Cook – Neckermann θα πραγματοποιηθούν δράσεις προώθησης b2b & b2c, όπως διακόσμηση βιτρινών ταξιδιωτικών γραφείων, παρουσίαση φιλμ σε οθόνες ταξιδιωτικών γραφείων, συνήθως σε στάσεις τραμ, επίσκεψη σε αυτά, και διαφημιστική διακόσμηση σε δυο λεωφορεία κεντρικής γραμμής της Βιέννης.

Η Παρουσίαση πλαισιώθηκε από τους εκπροσώπους της αποστολής με συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε της Αυστρίας ηλεκτρονικά και social media, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με παρουσίαση του προορισμού, στους tour operator και στους Δημοσιογράφους, με έντονη γαστρονομική παρέμβαση για την παρουσίαση της περιοχής ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ, με έντονη επαγγελματική πληροφόρηση στο εξειδικευμένο κοινό, από μία δυνατή ομάδα συμμετοχής, που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για να παρουσιάσουν την περιοχή και την φιλόξενη διάθεση αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα της περιοχής.

Αυτή η δυναμική δράση – παρουσίαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της Μαγνησίας θα συνεχισθεί και θα καταλήξει με φιλοξενία τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων την επόμενη περίοδο στην περιοχή μας. Ελπίζοντας ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πλούσιος και οπωσδήποτε προς όφελος του τουρισμού της περιοχής της Μαγνησίας αφού το Πήλιο και οι Σποράδες Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές των επισκεπτών.

Αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι όταν τελικά οι επαγγελματίες επιχειρούν όπως στην περίπτωση μας με δράσεις για την προβολή και προώθηση των τουριστικών προορισμών της Μαγνησίας, το έργο των φορέων πολλαπλασιάζεται και αποδίδει στην ουσία της προσέλκυσης και της επικοινωνίας στην αγορά στόχου που επιχειρείται.

Δηλώσεις εμπλεκομένων στη δράση:

Στηρίζουμε τις δημιουργικές πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν προστιθέμενη αξία στον τουρισμό στην περιοχή μας και τα αποτελέσματα διαχέονται στη τοπική κοινωνία και οικονομία. Η συνεργασία και η συνέργεια όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια είχε ευεργετικά αποτελέσματα δήλωσε ο περιφερειάρχης κος Κώστας Αγοραστός, ενώ η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι « η ατμομηχανή του τουρισμού βρίσκεται στη Μαγνησία και οφείλουμε να την στηρίξουμε προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της προώθησης όλης της Θεσσαλίας.
Αυτό κάναμε αυτό θα κάνουμε την επόμενη περίοδο. Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κος Κώστας Λεβέντης δήλωσε ότι το στοίχημά μας είναι να καταφέρουμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί. Οι εποχές είναι δύσκολες και θα πρέπει όλοι όσοι έχουμε άμεσα και έμμεσα οφέλη από τον τουρισμό είτε από πλευράς των φορέων είτε από πλευράς επιχειρηματιών, να το αντιληφθούμε γρήγορα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και να το επιχειρούμε.

Εχουμε βάλει ψηλά το πήχη της συνέργειας και αφήνουμε πίσω την μιζέρια και τις επικοινωνιακές πολιτικές με τον τουρισμό και προχωράμε για πολιτικές για τον τουρισμό».

Ο πρόεδρος της εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κος Γιάννης Μπισιακός δήλωσε ότι «ο τουρισμός είναι προτεραιότητα για μας και τον στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Η αλληλοεπίδραση σε όλους τους κλάδους στη Μαγνησία είναι δεδομένη για αυτό πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση όλων.

Ο πρόεδρος της Eνωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κος Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι

«Η συμμετοχή της ένωσης σε μια άκρως επαγγελματική και στοχευμένη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας δικαιώνει την άποψη ότι όταν οι ιδιώτες συνεργάζονται συμμετέχουν και λειτουργούν με συνέργειες τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά. Ενοιωσα με την παρουσία μου εκεί υπερήφανος για την περιοχή μας βλέποντας τις αντιδράσεις των τουριστικών πρακτόρων όταν είδαν επιτέλους μια επαγγελματική δουλειά, δημιούργημα ενός συναδέλφου τους. Με απλά λόγια τους μιλήσαμε στην γλώσσα τους και συνεννοηθήκαμε. Εχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκθέσεις και παρουσιάσεις Αυτό που έζησα εκεί ήταν πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί να διαρκεί περίπου 6 ώρες και να μην φεύγει κανείς. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς αλλά ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη ο οποίος μας εμπιστεύτηκε. Συνεχίζουμε έτσι».

Ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της τουριστικής προβολής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κος Απόστολος Σουλδάτος δήλωσε ότι «το ανατολικό Πήλιο έχει δεσμούς με την αυστριακή αγορά με παραδοσιακές σχέσεις ετών. Χιλιάδες οι αυστριακοί που έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των ιδιωτών τις οποίες και θα πρέπει περαιτέρω να ενδυναμώσουμε ως δήμος».

Ο πρόεδρος της τουριστικής προβολής του Δήμου Νοτίου Πηλίου κος Δημήτρης Αναγνώστου δήλωσε «Οι Αυστριακοί είναι φίλοι μας και έχουμε πολλούς που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας. Η Αυστρία είναι μια φιλική αγορά για το Δήμο μας και επιδιώκουμε την προώθηση των τουριστικών προορισμών του σ αυτή την χώρα. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των προσπάθειών μας».

Η κα Καραΐσκου Ελένη επιχειρηματίας που επιμελήθηκε μαζί με τον αρχιμάγειρα Κώστα Πάρνο την γαστρονομική βραδιά και όχι μόνο, δήλωσε: «Η Ενωση των δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τους φορείς της περιοχής, τους δήμους και την στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν τον ισχυρότερο πυρήνα της εξωστρέφειας για την προώθηση και προβολή της περιοχής μας. Με απτά τα αποτελέσματα της πρόσφατης παρουσίασης της Μαγνησίας στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Μια βραδιά γεμάτη εικόνες και γεύσεις της Μαγνησίας που έκλεψε τις καρδιές όλων».

Ο διευθυντής του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ WEDDINGS και υπεύθυνος εκδηλώσεων του LESHIRONDELLES κος Λεβέντης Δημήτρης δήλωσε: «Ο γαμήλιος τουρισμός έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας MAMMAMIA στην περιοχή μας, αναγνωρίσιμη ταινία σε όλο τον κόσμο, επιλέξαμε να προσκαλέσουμε την Miss Austria 2013, EnaKadic να την φιλοξενήσουμε τέλη Μαΐου με την ομάδα της στο Πήλιο για φωτογράφηση στα μέρη όπου έγιναν οι λήψεις του φιλμ στο Ανατολικό Πήλιο.
Πιστεύω ότι ο γαμήλιος τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της περιόδου να ενισχύσει τη διαφορετικότητα του τουριστικού προϊόντος ενώ οι καλεσμένοι του ζευγαριού να συνδέσουν τον τόπο μας με τις ποιο ευχάριστες στιγμές της ζωής τους».

Χορηγοί της Δράσης της ΕΑΕΜ και της Eνωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας ήταν τοπικές επιχειρήσεις όπως:

Με την αιγίδα

REGION OF THESSALY, REGIONAL UNITY OF MAGNESIA AND SPORADES ISLANDS

CHAMBER OF MAGNESIA – EAEM

HOTEL OWNERS ASSOCIATION OF MAGNESIA

MUNICIPALITY OF EAST PELION (ZAGORA-MOURESI)

MUNICIPALITY OF SOUTH PELION

Με τους χορηγούς

AUSTRIAN MY HOLIDAYS

AGRIGIANNIS KOSTAS

AGAPITOS VILLAS & GUESTHOUSES – AGIOS IOANNIS

AGLAIDA HOTEL & APARTMENTS – TSANGARADA

AGNANTI HOTEL – HOREFTO

AKROGIALI TAVERN – AGIOS IOANNIS

DISCOVER PELION – INFOPORTAL VOLOS

ELEGANT GREEN HOTELS – CENTRAL PELION

FOUR WAYS TRAVEL – VOLOS – KALA NERA

GREEN GREECE – PORTARIA

HERTZ RENT A CAR – VOLOS – ATHENS – THESSALONIKI – VOLOS AIRPORT

HOREFTO-ZAGORA UNION – EAST PELION

KALLONI HOTEL – VOLOS ALYKES

KATIA HOTEL – AFISSOS

KENTRIKON BOUTIQUE HOTEL AND BUNGALOWS – AGIOS IOANNIS

MAGNESIA INTERCITY BUS STATION – VOLOS – ATHENS – THESSALONIKI – VOLOS AIRPORT

LAGOY RAXI COUNTRY HOTEL – LAFKOS

LEDA VILLAGE RESORT – HORTO

LES HIRONDELLES TRAVEL AGENCY AND HOSPITALITY SERVICES – VOLOS – AGIOS IOANNIS

MAMMA MIA WEDDINGS IN GREECE – VOLOS – PELION

ORAIA AMMOUDIA TAVERN – PAPA NERO BEACH

MAGNESIA RESTAURANT ASSOCIATION – VOLOS

OWNERS ASSOCIATION OF RENTED ROOMS AND APPARTMENTS OF MAGNESIA – VOLOS -PELION-ALMYROS

SKIATHOS PALACE HOTEL – SKIATHOS

XENIA DOMOTEL – VOLOS

Υποστήριξη με τα τοπικά προϊόντα της γαστρονομικής βραδιάς

ΑΓΡΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΔΙΑ

ΜΠΙΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΙΕΣ

ΕΨΑ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΖΑΓΟΡΙΝ – ΜΗΛΑ

ΜΑΚΡΟ ΒΟΛΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου