ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία μπήκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

στην-τελική-ευθεία-μπήκε-η-ιδιωτικοπο-348890

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Βόλου. Σήμερα επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο περιοδείας της σε όλα τα λιμάνια που αποτελούν περιουσιακό της στοιχείο.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ενημέρωσε ότι η διοίκηση θέλει να δει αν υπάρχουν δυσκολίες για να συμβάλει ως μέτοχος να ξεπεραστούν και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμανιού.

«Τον Σεπτέμβριο αναιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το αίτημα που είχε για τη χρήση του λιμένα του Βόλου, οπότε από εδώ και πέρα είμαστε στην τελική ευθεία. Απλά υπάρχουν άλλα λιμάνια που προηγούνται, όπως της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας, για τα οποία θα θέλαμε να δούμε και το μείγμα των επενδυτών, το ενδιαφέρον και τον τύπο των επενδύσεων που θέλουν να κάνουν για να αναδειχτεί το συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα του Βόλου, που εγώ θεωρώ ότι είναι μοναδικό και ιδιαίτερα σημαντικό», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη επένδυση υγροποιημένου αερίου στον Βόλο, ο ίδιος είπε ότι η διοίκηση του ΟΛΒ έχει την ελευθερία κινήσεων διαχειριστικά για να συζητήσει και να διερευνήσει πράγματα.
«Από εκεί και πέρα το ΤΑΙΠΔ δεν εμπλέκεται. Δεν έχει ώριμη πρόταση για την επένδυση και είναι μία διερεύνηση όπως για την κρουαζιέρα για το cart terminal», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ότι «το λιμάνι του Βόλου έχει τεράστιες δυνατότητες. Θα τις διερευνήσουμε όλες».
«Το ΤΑΙΠΕΔ αυτή τη στιγμή θέλει να αξιοποιήσει το περιουσιακό στοιχείο που έχει το οποίο πρέπει να μεγιστοποιήσει την αξία του και για την εθνική οικονομία, την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία. Συζητήσαμε τις δυνατότητες που δίνει το yachting , το ακτοπλοϊκό, η σύνδεση με το τρένο, η κρουαζιέρα. Περιμένουμε σύντομα κάποιον επενδυτή να έρθει και να αξιοποιήσει όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, διευκρίνισε ότι τα ΤΑΙΠΕΔ δεν εμπλέκεται. «Υπάρχει διοίκηση ικανότητα που ασχολείται με αυτά τα επιχειρησιακά θέματα. Θα πρέπει όμως να υπάρχουν υποδομές και να τηρείται το κανονιστικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Βόλου.
Όμως, όπως σημείωσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακούσουμε. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και το λιμάνι επίσης, σε ο,τιδήποτε μπορεί να δώσει κάποια αξία, είτε στο λιμάνι είτε στην πόλη του Βόλου, αλλά είμαστε ούτε στην αρχή της αρχής».

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να πληροφορηθούμε από πρώτο χέρι, να δούμε πριν καθίσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους, τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη ποια θα είναι μία σωστή μέθοδος αξιοποίησης που να δώσει αξία στο λιμάνι, που θα τη θέλει και ο Βόλος», είπε ακόμη.
Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης του λιμανιού, ανέφερε ότι «μέχρι τέλος του χρόνου θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε στον σχεδιασμό περιμέτρου για να ξεκινήσει διαδικασία εντός του πρώτου εξαμήνου και να λάβουμε υπόψη τι θα γίνει και με τα λιμάνια και περιμένουμε εκδήλωση οριστικού ενδιαφέροντος εντός Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, σημείωσε: «Είναι χαρά μας που είχαμε στον Βόλο και στα γραφεία μας τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Ηρθε για να ακούσει τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το λιμάνι δεν είναι μόνο η διοίκησή του αλλά και ο κόσμος που δουλεύει σε αυτό και το αγαπάει όπως και η τοπική κοινωνία», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου