ΤΟΠΙΚΑ

«Πάτε να εμβολιαστείτε, να χαρούμε τις γιορτές» λέει ο Δήμαρχος Βόλου

πάτε-να-εμβολιαστείτε-να-χαρούμε-τις-348585

Δραματική έκκληση για τον εμβολιασμό των πολιτών απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, παρακολουθώντας την… κούρσα ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Μαγνησίας. «Πάτε να εμβολιαστείτε, για χαρούμε τις γιορτές», είπε, επικαλούμενος τη δική του περιπέτεια υγείας αλλά και την επιλογή του να εμβολιάσει τον μόλις 11 ετών γιο του, Αχιλλέα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Astra «Συμβαίνει Τώρα» και αναφερόμενος στο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, ο κ. Μπέος ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Πάτε να εμβολιαστείτε, να χαρούμε τις γιορτές», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τη δική του περιπέτεια. «Εγώ το πέρασα και δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να περνούν ανά δύο ώρες να ελέγξουν το οξυγόνο και τη θερμοκρασία μου. Όταν βγήκα, είπα, «Παναγία μου, έχω την υγεία μου», δήλωσε ο δήμαρχος.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση ως πατέρας πέντε παιδιών, να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν ξεφύγει τα κρούσματα στον Βόλο. Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας», συνέχισε.

Ο ίδιος επικαλέστηκε και την επιλογή για τον εμβολιασμό του μικρότερου γιου του, Αχιλλέα. «Στα παιδιά μας δεν κάνουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες; Ας κάνουμε και αυτό, για να έχουμε την υγεία μας. Ο μικρός μου γιος, Αχιλλέας, έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση και είναι 11 ετών», τόνισε, προκαλώντας τους αντιεμβολιαστές να εξηγήσουν με επιστημονικά κριτήρια γιατί δεν εμβολιάζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου