ΤΟΠΙΚΑ

Σε νέα προγράμματα συμμετέχει η ΕΚΠΟΛ

σε-νέα-προγράμματα-συμμετέχει-η-εκπολ-34861

Η ΕΚΠΟΛ μέσω του προέδρου της Κώστα Χαλέβα συνεργάζεται σε νέες συμπράξεις του εξωτερικού σε προγράμματα ERASMUS +, που έχουν κατατεθεί.

Στο πρώτο πρόγραμμα που αφορά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ο επικεφαλής είναι από την Τουρκία και οι υπόλοιποι εταίροι από την Φινλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και από την Ελλάδα η ΕΚΠΟΛ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κ. Χαλέβας δήλωσε πως «εκπαιδεύοντας γυναίκες επιχειρηματίες διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της παραδοσιακής χειροτεχνίας. Η οικονομική κρίση έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην αγορά εργασίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τον κόσμο. Μια λύση λοιπόν της ανεργίας είναι η προστασία των παραδοσιακών γνώσεων και ο σχεδιασμός για την αναζωογόνηση των παραδοσιακών χειροτεχνημάτων. Ο συνδυασμός λοιπόν των εμπειριών των ηλικιωμένων γυναικών σε σχέση με τις καινοτόμες προσεγγίσεις των γυναικών της νέας γενιάς μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου με τα καλύτερα αποτελέσματα».

Στο δεύτερο πρόγραμμα που αφορά στον οπτικό γραμματισμό επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα είναι το FUNDACION AGUIRRECUENCA της Ισπανίας και οι υπόλοιποι εταίροι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Τσεχία και φυσικά η ΕΚΠΟΛ από την Ελλάδα. Παρέχεται η ευκαιρία στους ενήλικες και όχι μόνο να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε πολυεθνικές ομάδες, βελτιώνοντας τις δεξιότητες ως εκπαιδευτικοί ή εκπαιδευτές της οργανωτικής και πολιτιστικής ικανότητας των θεσμικών οργάνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου