ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στο Αχιλλοπούλειο ζητεί ο Αλ. Μεϊκόπουλος

προσλήψεις-στο-αχιλλοπούλειο-ζητεί-ο-348312

Να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για το Νοσοκομείο Βόλου, για να καλυφθούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες που επικρατούν στην περιοχή με φόντο και την πανδημία, καλεί τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής κάνει ειδική μνεία στην έξαρση της πανδημίας στη Μαγνησία και στην αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο Βόλου, επισημαίνοντας ότι το υγειονομικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

«Σύμφωνα με το προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, ιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν στο Νοσοκομείο είναι λιγότεροι από ένα χρόνο πριν, με αποτέλεσμα ένα ιατρός να είναι υπεύθυνος για πάνω από 70 ασθενείς! Ταυτόχρονα, στο Νοσοκομείο Βόλου λειτουργούν εμβολιαστικό κέντρο, χειρουργικές κλινικές, τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και άλλα τμήματα που καλύπτουν τη λοιπή νοσηρότητα του πληθυσμού.

«Πώς είναι δυνατόν το μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου να καλύψει με αποτελεσματικότητα και επάρκεια τις διαρκώς αυξανόμενες υγειονομικές απαιτήσεις;» αναρωτιέται ο βουλευτής Μαγνησίας και ζητά να γίνουν προσλήψεις, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.

«Σήμερα η Μαγνησία, βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο», με την πανδημία να επελαύνει για ακόμα μία φορά και το Νοσοκομείο του Βόλου να είναι όχι στην ίδια, αλλά σε χειρότερη κατάσταση από άποψη στελέχωσης σε σχέση με πέρυσι, με τη ΝΔ να δείχνει για ακόμα μία φορά ότι ο κορονοϊός δεν έχει διδάξει τίποτα για τη σημασία της ενισχυμένης δημοσίας υγείας», καταλήγει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου