ΤΟΠΙΚΑ

Σε δική του στέγη το Τμήμα Ηλεκτρολόγων

σε-δική-του-στέγη-το-τμήμα-ηλεκτρολόγω-348254

Στη δική τους στέγη παρακολουθούν μαθήματα και εργαστήρια από την 1η Οκτωβρίου οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τμήμα λειτουργεί οριστικά σε δικό του κτίριο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Η στέγη του τμήματος έχει ολοκληρωθεί από το 2019, ωστόσο μέχρι και το τέλος της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, υπήρχαν θέματα που «φρέναραν» τη λειτουργία του και την υποδοχή των φοιτητών, από την τυπική διαδικασία της αναθεώρησης της άδειας της πολεοδομίας μέχρι την εγκατάσταση υποσταθμού. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης να μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ήταν ότι ο εξοπλισμός αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ είχε παραληφθεί και φυλασσόταν από ειδική υπηρεσία security.

Πλέον το κτίριο έχει αποκτήσει ζωντάνια με την εγκατάσταση των καθηγητών και την καθημερινή παρουσία των φοιτητών. Πρόκειται για ένα νέο κτίριο το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του τμήματος. Το νέο κτίριο του τμήματος βρίσκεται σε οικόπεδο στην συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χειδεν το οποίο παλαιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο του Δήμου Βόλου. Το συνολικό του εμβαδό ανέρχεται στα 3.896,8 τμ. και αποτελεί τμήμα του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας κτιριολογικού προγράμματος. Το εγκεκριμένο πρόγραμμα χρονολογείται από το 2000 και περιλαμβάνει απαιτήσεις χώρων λειτουργίας του Τμήματος μεγέθους 14.068τμ. Περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, αίθουσες, γραφεία καθηγητών, γραμματείας και τεχνικής υποστήριξης, αίθουσα συνεδριάσεων και τέσσερα εργαστήρια. Στο οικόπεδο υπάρχει υπαίθριος χώρος στάθμευσης 40 οχημάτων.

Στο κτίριο της οδού Γκλαβάνη, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν το τμήμα, εγκαθίστανται τα μέλη ΔΕΠ και οι διοικήσεις των δύο νέων τμημάτων, Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών και Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών. Τα μαθήματα για τα δύο τμήματα γίνονται στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, προχωρούν τα έργα στα νέα κτίρια των πολιτικών μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών στην περιοχή του Πεδίου του Αρεως. Τέλος, εξελίσσεται και η διαδικασία για το μεγάλο έργο της αξιοποίησης της πρώην Βαμβακουργίας προκειμένου εκεί να δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες, εκπαιδευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Μαμούρης έχουν ήδη επιλεχθεί οι τρεις εταιρείες που θα αναλάβουν την παρακολούθηση του οικονομικού, νομικού και τεχνικού σκέλους αντίστοιχα, ενώ αναμένεται η προκήρυξη της εργολαβίας και η ανάδειξη αναδόχου έως την ερχόμενη άνοιξη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου