ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας συνταξιούχων εμπόρων: Βρισκόμαστε σε απόγνωση

κραυγή-αγωνίας-συνταξιούχων-εμπόρων-348203

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στις τάξεις των συνταξιούχων εμπόρων στη Μαγνησία, οι οποίοι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας. Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Ιωάννη Γεωργακόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «βρισκόμαστε σε απόγνωση».

Με τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ο πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων της Μαγνησίας περιγράφει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που επιβαρύνει την καθημερινότητά τους.

«Ολοι οι συνταξιούχοι περιμένουν μια καλύτερη μέρα. Βρισκόμαστε σε απόγνωση, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Λόγω των οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν χρήματα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους» επισημαίνει ο ίδιος.

Δυσβάσταχτο βάρος για τους συνταξιούχους τα οικονομικά ζητήματα, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «το οικονομικό πρόβλημα μεταφέρεται στην οικογένεια και προκαλεί αναστάτωση. Δεν ζητούμε πολλά. Ζητούμε την αξιοπρέπειά μας και να μας επιστρέψει η κυβέρνηση τα οφειλόμενα».

Βασικό αίτημα να επανέλθει ο 13ος μισθός, τα δώρα που έχουν περικοπεί, κεκτημένα δικαιώματα ετών. «Θα ήταν προτιμότερο να σκύψει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση στα χρόνια προβλήματά μας και να μας δώσει μέρος των οφειλόμενων, για να πάρουμε ανάσα» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας, με δυναμική παρουσία στην αγορά του Βόλου «από μικρό παιδί» όπως επισημαίνει, ο κ. Γεωργακόπουλος δεν παραλείπει να αναφερθεί στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. «Είναι δύσκολη η πορεία της αγοράς σήμερα και κάθε έμπορος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα που τον απασχολούν» αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Εχοντας διανύσει 38χρονη πορεία στην τοπική εμπορική αγορά, καθιστά σαφές ότι «εκείνο που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι τόνωση, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Εχει στερέψει, πλέον, η αγορά. Πρέπει να βοηθηθούν οι έμποροι από τις τράπεζες, να βοηθηθούν από το κράτος για να πάρουν μια ανάσα, να αποδώσουν στο δημιουργικό τους έργο. Χρειαζόμαστε όλοι, τη στήριξη της πολιτείας, καλύτερη περίθαλψη, καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου